Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:15 | 21/11/2018

Για γυαλί που άρπαξε ο Ζακ Κωστόπουλος και απείλησε τον διασώστη του ΕΚΑΒ, αστυνομικούς της ομάδας Ζ, ενώ έτρεξε προς τους πολίτες μιλά στην κατάθεσή του αστυφύλακας που βρέθηκε στην οδό Γλάδστωνος, στο πλαίσιο της... καθυστερημένης Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, που είχε διαταχθεί. Σημειώνεται πως ένας από τους διενεργούντες την Προκαταρκτική, αντικαταστάθηκε, ένας δεύτερος αποστρατεύτηκε πρόσφατα, ενώ ο τρίτος κατά σειρά θα πρέπει να περιμένει την ποινική διαδικασία.

[custom:google-ads]

H προκαταρκτική διοικητική εξέταση για τους 9 αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη μετατράπηκε σε ένορκη και οι 9 αποσπούνται προσωρινά στο επιτελείο της ΕΛΑΣ ενώ δόθηκε διαταγή επιτάχυνσης των διαδικασιών για ΕΔΕ

Ο ίδιος βρέθηκε στον πεζόδρομο αφού ο 33χρονος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου αλλά και τον φίλο του. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύκλωμα κοκαΐνης: Πώς οι δύο μυστικοί αστυνομικοί διείσδυσαν στο καρτέλ παριστάνοντας τους dealers


«Άμεσα μεταβήκαμε στο ανωτέρω σημείο, όπου και διαπιστώσαμε τον φερόμενο ως δράστη αιμόφυρτο, έμπροσθεν του καταστήματος και συγκεκριμένα στη σπασμένη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου βρισκόμενος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να κρατά με τα χέρια του το λαιμό του και να φέρει τραύματα πιθανόν από τα σπασμένα γυαλιά στα χέρια και στο κεφάλι του. Ήδη στο σημείο βρισκόντουσαν συνάδελφοί δικυκλιστές της ομάδας Ζ καθώς επίσης και διασώστης του ΕΚΑΒ με δίκλυκλη μηχανή, όπου του παρείχε τις πρώτες βοήθειες», ανέφερε  ο αστυφύλακας.  

«Τότε ο φερόμενος ως δράστης σηκώνει τον κορμό του σώματός του και με μία απότομη κίνηση αρπάζει ένα γυαλί από την θρυμματισμένη βιτρίνα του καταστήματος γύρω στα 30-40-cm στρέφοντας το απειλητικά αρχικά ενάντια του διασώστη του ΕΚΑΒ μετέπειτα ενάντια των συναδέλφων της Ομάδας Ζ, ενώ άρχισε να τρέχει κρατώντας ένα κομμάτι γυαλί, ενάντια των παρακείμενων πολιτών», επισήμανε, προσθέτοντας ακόμη πως ήταν αρκετά κοντά στο σημείο περίπου 30 πολίτες.

«Έτσι προχωρήσαμε στον αφοπλισμό από το σπασμένο κομμάτι γυαλί που έφερε ως όπλο στα χέρια του ο φερόμενος ως δράστης και στην άμεση δέσμευσή του (….).  Βασική προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και των συναδέλφων μου ήταν η υγεία του τραυματία προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς επίσης και η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας όλων των παρευρισκομένων στο σημείο, λόγω της ψυχικής κατάστασης του φερόμενου ως δράστη», πρόσθεσε.

[custom:google-ads]

Είναι πάντως άξιο επισήμανσης ότι μέχρι τώρα η ΕΔΕ έχει περάσει από… τρία διαφορετικά χέρια. Αρχικά, η έρευνα είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, ωστόσο στη συνέχεια αυτή δόθηκε σε ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, με τεράστια εμπειρία. Όμως και  τελευταίος αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο των τελευταίων έκτακτων κρίσεων, με την έρευνα πλέον να δίδεται σε άλλον Αστυνομικό Διευθυντή, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να καθυστερήσει κι άλλο.

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis