Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 16/09/2015
 
Με αντλίες νερού, δακρυγόνα και τεθωρακισμένα οχήματα προσπαθούν να απωθήσουν τους εξαγριωμένους και εξαθλιωμένους μετανάστες και πρόσφυγες οι αρχές της Ουγγαρίας, καθώς οι «παγιδευμένοι» ανάμεσα στα σύνορα με τη Σερβία απαιτούν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 

Με έναν μεγάλο μεταλλικό φράχτη να υψώνεται μπροστά τους και μετά από την απόφαση να κηρυχτούν δύο περιοχές της Ουγγαρίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις πιο εύπορες χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά. Μπροστά από τους μετανάστες έχουν παραταχθεί 100 άντρες των ΜΑΤ με ασπίδες, καθώς με τη χτεσινή της κίνηση η κυβέρνηση «νομιμοποίησε» τη χρήση βίας αλλά και ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού στην περιοχή. 



Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Ουγγρικής κυβέρνησης δήλωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι οπλισμένοι με σωλήνες και κλαδιά στα σύνορα με τη Σερβία, που χτυπούν τους αστυνομικούς και προσπαθούν να εισέλθουν σε Ουγγρικό έδαφος. Μια επιθετική ομάδα άγνωστων παράνομων μεταναστών προσπαθούν να μπουν στην Ουγγαρία». 



Η Κροατία ανοίγει δρόμο… 

Και ενώ η κατάσταση στα σύνορα της Ουγγαρίας παραμένει έκρυθμη και η χώρα επιμένει να αντιμετωπίζει με εχθρική διάθεση τις μεταναστευτικές ροές, η Κροατία ανακοίνωσε ότι θα επιστέψει στους ανθρώπους αυτούς να συνεχίσουν το ταξίδι τους δια μέσω της χώρας της. Ήδη, περισσότεροι από 150 μετανάστες έχουν περάσει τα σύνορα της Κροατίας από τη Σερβία ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθούν προς εκείνο το σημείο και μετανάστες που αυτή τη στιγμή έχουν μπλοκαριστεί κοντά στην Ουγγαρία. 

Πολλαπλασιάζονται οι πρόσφυγες που περιμένουν απέναντι από τις Καστανιές Έβρου 

Τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Συρία, έχουν συγκεντρωθεί στην Ανδριανούπολη, περιμένοντας να περάσουν στην Ελλάδα. 

Η ομάδα αυτή βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας και ο νομάρχης της περιοχής τους έχει δώσει προθεσμία τριών ημερών για να απομακρυνθούν διαφορετικά θα τους απωθήσει με τη βία. 

«Δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Θα μπορούν ίσως να μείνουν ακόμη για μια ή δύο ημέρες αλλά μετά θα πρέπει να φύγουν είπε στο τηλεοπτικό κανάλι ΝΤV ο ίδιος ο Αλί Σαχίν. 

Εδώ και μερικές ημέρες, εκατοντάδες μετανάστες έχουν φθάσει στην Αδριανούπολη με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, μετά την έκκληση που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία συνιστούν στους πρόσφυγες να αποφύγουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου από τα παράλια της νοτιοδυτικής Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά.

Προκειμένου να αποτρέψουν μια συρροή προσφύγων κατά μήκος των συνόρων, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να τους αποκλείσουν στον σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση 250 χλμ., όπου εκατοντάδες άνθρωποι πολιορκούν εταιρίες μεταφορών για να επιβιβαστούν σε πούλμαν.
http://www.e-typos.com
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis