Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:30 | 03/03/2016
Με ασθενοφόρο “μαϊμού” ετοιμάζονταν να απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού ο γνωστός “Αντάρτης Πόλης” Νίκος Μαζιώτης μήνες πριν την αποτυχημένη απόπειρα της συμβίας του να τον πάρει από τις φυλακές με ελικόπτερο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη απόπειρα απόδρασης απετράπη χάρη στις πληροφορίες που είχε η Αντιτρομοκρατική, αλλά και στην παρατηρητικότητα ενός Σωφρονιστικού υπαλλήλου.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εδώ και δυο μήνες τα “αυτιά” και τα “μάτια” της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει κινήσεις και πληροφορίες, για σχεδιαζόμενη απόδραση του Ν. Μαζιωτη από το Κορυδαλλό και μάλιστα με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.
Για το λόγο αυτό έστειλαν επείγον σήμα στις φυλακές Κορυδαλλού να έχουν τεταμένη την προσοχή τους και κυρίως να τσεκάρουν οχήματα που βλέπουν σταθμευμένα κοντά στο μαντρότοιχο της φυλακής, καθώς είχε σημειωθεί ένα περίεργο περιστατικό με ημιφορτηγό που μπήκε στο προαύλιο των φυλακών, δήθεν για την παράδοση δέματος το οποίο όμως κανείς δεν είχε παραγγείλει.
 
Για αυτό το περιστατικό εκτιμήθηκε πως ήταν πρόβα πρόσβασης στο προαύλιο, και αφού κατάφερε να μπει ο οδηγός άσχετου οχήματος, πόσο μάλλον ένα μαϊμού ασθενοφόρο.
 
Εκείνες λοιπόν τις ημέρες σωφρονιστικός υπάλληλος παρατήρησε οτι κοντά στην πύλη των γυναικείων φυλακών όπου και κρατείται ο Μαζιώτης, είχε σταθμεύσει ένα ασθενοφόρο, μάλλον ιδιωτικής κλινικής. Αμέσως ο υπάλληλος ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική, δίδοντας μάλιστα και των αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Με έκπληξη διαπίστωσαν οι αστυνομικοί πως ο αριθμός κυκλοφορίας δεν αντιστοιχεί σε κανένα όχημα και κατά συνέπεια είναι πλαστός. Αμέσως έσπευσαν στο Κορυδαλλό, πλην όμως το ...”ασθενοφόρο”, είχε φύγει.
 
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ακόμα και το τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε ο Ν. Μαζιώτης με την συμβία του, προκειμένου να κανονίσουν τα της δεύτερης αποδράσεις, αυτή τη φορά με ελικόπτερο.
 
Στην Αντιτρομοκρατική έχουν “στοχοποιήσει” ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο συχνά πυκνά επισκέπτονταν το Μαζιώτη στις φυλακές και εδώ εγείρεται το σοβαρό ερώτημα με ποια ιδιότητα τον επισκέπτονταν, αφού δεν είναι συγγενής του.
 
Πρόκειται για άτομο γνωστό σε στενούς κύκλους του πολιτικού χώρου των Αντιεξουσιαστών και το οποίο συνδέεται με φιλία και κοινή πορεία στο συγκεκριμένο χώρο με τον Ν. Μαζιώτη. 
 
newsit.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis