Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:09 | 07/03/2019

Με αυτοσχέδιο μαχαίρι φέρεται να χτυπήθηκε ο κρατούμενος ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:30 στο ψυχιατρείο μεταξύ Ρωσώφωνων και Αλβανών κρατουμένων, ενώ το θύμα φέρεται να είχε ελληνικό όνομα.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η συμπλοκή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επτά  τραυματίες.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα, λένε οι πληροφορίες, υπήρχε ένταση στο ψυχιατρείο, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργηθεί ανάλογο περιστατικό το οποίο, ωστόσο, δεν έλαβε διαστάσεις.

Οι πρώτες εικόνες μετά τη συμπλοκή

 

 

    

 

[custom:google-ads]

"Το περιμέναμε" λένε στο enikos.gr σωφρονιστικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν να καταγγέλλουν την αδυναμία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ελέγξουν την κατάσταση.

Ο νεκρός της αιματηρής συμπλοκής είναι Έλληνας και μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο των φυλακών. Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων στο enikos.gr, ήταν κατασφαγμένος.

Στις 2 Ιανουαρίου δύο αδέρφια αλβανικής υπηκοότητας κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο κρατούμενοι του κελιού 17 της Δ' Πτέρυγας του ισογείου των φυλακών, κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί που είχαν λουριά τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.

Από εκεί με γάντζο και αυτοσχέδιο σκοινί πήδηξαν την εξωτερική μάντρα του κτιρίου, ακριβώς δίπλα από την έκτη σκοπιά. Τα δύο αδέρφια είχαν καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων. Η απόδραση έγινε αντιληπτή το πρωί της Πρωτοχρονιάς, αν και και φέρεται να έγινε περίπου στις 20:30 το βράδυ της τελευταίας ημέρας του 2018.

Στις 14 Ιανουαρίου οι δύο δραπέτες Έλβις Πέππα και Λεονάρντο Πέππα εντοπίστηκαν σε υπόγειο ενός καμένου σπιτιού στο Μάτι. Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καθώς αιφνιδιάστηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους είχαν εντοπίσει να κρύβονται πίσω από τα ρούχα και την οικοσκευή στο υπόγειο του σπιτιού.

Ο Έλβις είχε συλληφθεί το 2017 στην Κέρκυρα για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Λεονάρντο είχε συλληφθεί στην Αθήνα το ίδιο έτος, επίσης κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές.

Την ίδια μέρα ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, μαζί με έναν Έλληνα, κατέσφαξαν τον Αρμπέρ Μπάκο, τον επονομαζόμενο μακελάρη του Μικρολίμανου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το θύμα είχε τραυματίσει 14 άτομα, όταν άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014. Ο Μπάκο μαζί με ακόμη ένα άτομο κατηγορείτο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Όπως είχε υποστηρίξει επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου με εντολέα τον Αριστείδη Φλώρο που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της Energa -Hellas Power.

Ισχυρισμό που ο Φλώρος διαψεύδει κατηγορηματικά υποστηρίζοντας ότι εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν και να καταθέσουν ότι όντως δεν εμπλέκεται.

Ο Μπάκο ήταν επίσης κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κατηγορούμενος είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές των Χανίων.

Στις 18 Ιανουαρίου, νεκρός μέσα στο κελί του στην Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε ένας κρατούμενος. Πρόκειται για Έλληνα κρατούμενο ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών. Το πιθανότερο σενάριο ήταν ο θάνατός του να προήλθε είτε από χρήση ναρκωτικών είτε από παθολογικά αίτια.

Στις 27 Ιανουαρίου, άλλος ένας κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν ο τρίτος στη σειρά και επρόκειτο για έναν 33χρονο Αλβανό ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Ε πτέρυγα. Οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν ότι ο θάνατός του προήλθε από ναρκωτικά.

Στις 13 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε νέο αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού., όταν αντίπαλες συμμορίες Αφγανών και Αράβων συνεπλάκησαν με μαχαίρια στη Β’ πτέρυγα των φυλακών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών κρατουμένων, ενός Μαροκινού, ενός Σύρου και ενός Αλγερινού.

Στις 14 Φεβρουαρίου, η Αστυνομία, έπειτα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξάρθρωσε τη «Μαφία του Κορυδάλλου». Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς ακόμη και αποδράσεις.

Ανάμεσα στο πλήθος των εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης περιλαμβάνεται η δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, οι δύο πρόσφατες δολοφονίες Αλβανών μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και η απόδραση άλλων δύο Αλβανών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που πραγματοποίησε τις έρευνες, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 13 ατόμων για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών

Οι εμπλεκόμενοι δρούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη της οποίας είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης. Πρόκειται για 13 άτομα, 5 Ελληνες και 8 αλλοδαπούς οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Προηγήθηκε αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα εμπλεκόμενα άτομα, δρούσαν, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων στις φυλακές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου" τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενεπλάκησαν στην έρευνα για τη δράση της μαφίας των φυλακών καθώς είχαν ως ενδείξεις συμβόλαιο θανάτου με τρομοκρατική «στάμπα» που θα εκτελούσε ένας από τους δύο Αλβανούς δραπέτες της Πρωτοχρονιάς του 2019 από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής από την έρευνα ανέδειξαν ότι η δολοφονία του Μπάκο στις 14 Ιανουαρίου είχε γίνει κατ’ εντολή του Λεκοτσάι προκειμένου να του «φορτώσει» την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου και να… σπάσει την ισόβια κάθειρξη. Από νόμιμα υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται να συνομιλεί με τον Μπραχιμάι ενώ αυτός βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής και να τον επιπλήττει γιατί σκότωσαν τον Μπάκο σε σημείο που καταγράφηκε από τις κάμερες των φυλακών. Και αυτό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, γιατί ενδιαφερόταν ο Μπραχιμάι να πάρει πάνω του τη δολοφονία Μπάκο και να αθωώσει τον Ελληνα, τον οποίο χρειαζόταν για τη Μύκονο…

Ο Λεκοτσάι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως διαπιστώνεται από τις συνομιλίες του, ήθελε ο Έλληνας συνεργός στη δολοφονία Μπάκο να αναλάβει τα ηνία ομάδας που θα διακινούσε «άσπρη», όπως έλεγε, στο νησί της Μυκόνου και θα εκβίαζε καταστηματάρχες για την παροχή προστασίας, καθώς είχε ανοίξει η… αγορά. Αυτές οι συνομιλίες κάνουν τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν ο Κλοντιάν Λεκοτσάι να κρύβεται πίσω και από τη δολοφονία του 57χρονου πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, την Πρωτομαγιά του 2018, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Ο πρώην αστυνομικός είχε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που δραστηριοποιείτο στη Μύκονο και φαινόταν «εμπόδιο» στη δράση τέτοιων εκβιαστικών κυκλωμάτων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείουν η εντολή δολοφονίας του πρώην αστυνομικού να προήλθε από άλλα «κέντρα» και η… ενοικίαση των δολοφόνων να έγινε από την μαφία των φυλακών.

Στόχος του Κλοντιάν Λεκοτσάι έγινε και ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος τον είχε υπερασπιστεί πριν από 13 χρόνια και αιφνιδίως τον είχε αλλάξει πριν από μία δίκη με άλλον δικηγόρο και επίσης πρώην υπουργό.

Ο βαρυποινίτης για εκείνες τις νομικές υπηρεσίες φέρεται να είχε καταβάλει στον κ. Τσοβόλα 7.000 ευρώ. Στις 7 Φεβρουαρίου, άγνωστος επικοινωνεί με το δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού και αναφέρει ότι συγγενής του βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και θέλει να συναντηθεί με τον Δημήτρη Τσοβόλα. Με τον ίδιο τρόπο είχε κλειστεί το δολοφονικό ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ο Λεκοτσάι στέλνει στο γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα δύο Αλβανούς, εκ των οποίων ο ένας είχε κατηγορηθεί για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία και ο δεύτερος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά, προκειμένου να διεκδικήσει απειλητικά την επιστροφή εκείνων των χρημάτων. Ο Λεκοτσάι υποχρεώνει έναν από τους συνεργούς του να έχει ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο για να ακούει τη συνομιλία με τον Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε κάνει έξοδα δικαστικών παράβολων και δεν χρωστούσε τίποτα. Ο βαρυποινίτης εκείνη τη στιγμή βάζει τον συγκατηγορούμενό του Ολντι Ντούλτσε να απειλήσει τηλεφωνικά το δικηγόρο.

Ο κ. Τσοβόλας έδωσε 500 ευρώ και είπε στους απειλητικούς «πελάτες» να περάσουν την επόμενη μέρα και θα έχει αφήσει φάκελο με επιπλέον 2.500 ευρώ στη γραμματέα του. Την επόμενη μέρα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλαμβάνουν μία γυναίκα που την έστειλαν να παραλάβει τα προσημειωμένα χρήματα και έξω από το γραφείο τους δύο άνδρες από την Αλβανία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:

    προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,
    διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ
    διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Πηγές: newsbeast.gr, enikos.gr

 

*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Ένας νεκρός και 8 τραυματίες

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis