Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:06 | 08/06/2015

Στο ακροατήριο βρίσκονται μόλις 18 από τους 68 συνολικά κατηγορούμενους με την ηγετική ομάδα της Χ.Α. να απουσιάζει από το εδώλιο -τακτική που ακολούθησε από την πρώτη ημέρα της δίκης- και να εκπροσωπείται από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

 


Στο δικαστήριο βρίσκονται και σήμερα οι γονείς του αδικαχαμένου μουσικού Παύλου Φύσσα.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την ανάπτυξη των ενστάσεων. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση που έκαναν στο δικαστήριο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του κατηγορούμενου Χρήστου Στεργιόπουλου, ο οποίος τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για την δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λούκμαν στα Πετράλωνα. 

Τώρα, στη δίκη για τη Χ.Α. οι συνήγοροι του Χρήστου Στεργιόπουλου ζήτησαν να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή η οικογένεια του θύματος καθώς -όπως είπαν- για την υπόθεση αυτή ο εντολέας τους έχει κριθεί και καταδικαστεί. «Στη δίκη εκείνη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, νομίμως παρέστησαν τότε οι γονείς του θύματος, σήμερα ωστόσο οι συγγενείς δεν έχουν δικαίωμα να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή» τόνισε στο δικστήριο ο Αντώνης Φούσας εκ των συνηγόρων του Στεργιόπουλου και προσέθεσε: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραστεί διότι το αδίκημα εκείνο έχει κριθεί. Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ο Στεργιόπουλους δεν είχε καμία απόλύτως σχέση με το κόμμα της Χ.Α., και ούτε βρέθηκε τίποτα πάνω του». 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis