Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 21/05/2017

Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο από την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης με τιμητικές εκδηλώσεις στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν δεκάδες κόσμου, εκπρόσωποι των αρχών Ελλάδας, Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί βετεράνοι και συγγενείς τους.

Τα βλέμματα τράβηξε η επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 από την 115ΠΜ που "έσκισε" τον ουρανό τιμώντας το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν οι Κρητικοί και οι συμμαχικές δυνάμεις στη Μάχη της Κρήτης ενάντια στον Γερμανό κατακτητή.

Νωρίτερα είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν χαιρετισμοί  και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μάχης Κρήτης.

 
 
 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «σήμερα, δυστυχώς, βλέπουμε τους απογόνους των Ναζί να ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη. Σε κάποιες χώρες μειοψηφικά, όπως τη δική μας, σε κάποιες επικίνδυνα».

 Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι η λιτότητα έχει οδηγήσει πολλά κοινωνικά στρώματα στην Ευρώπη σε απόγνωση και στο περιθώριο και όπως χαρακτηριστικά είπε «εκεί καρπίζει ξανά η λογική του μίσους και του ναζισμού». «Αυτήν την περίοδο», συμπλήρωσε, «υπάρχει ένα δίλημμα στην Ευρώπη. Ή θα πάρει μία στροφή προς την ανάπτυξη, τη χαλάρωση της λιτότητας, τη δίκαιη κατανομή των βαρών και των πόρων ή δεν θα υπάρξει».
 
Εν τω μεταξύ σημείωσε ότι «για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με την αυριανή διαφαινόμενη συνολική συμφωνία, που προήλθε μετά και τον οδυνηρό συμβιβασμό του Ιουλίου του 2016, φαίνεται να υπάρχει μια συνολική ρύθμιση του χρέους και θα μπορέσουμε να μιλάμε πλέον για μία άλλη χώρα, για μία άλλη πατρίδα. Θα επουλώσουμε τις πληγές. Θα επαναδιαπραγματευθούμε πολλές πλευρές αυτής της συμφωνίας, γιατί το δίλλημα μας από εδώ και εμπρός θα είναι ή ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός σε μια Ευρώπη που δεν θα υπάρχει ή δίκαιη ανάπτυξη, αλληλεγγύη, φιλία των λαών, σε μια Ευρώπη που θα ξαναασπαστεί τις αρχικές της αξίες».

 
 
Στα γεγονότα εκείνης της περιόδου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος επανέφερε το αίτημα για παραχώρηση του αεροδρομίου Μάλεμε στην τοπική κοινωνία, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flashnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis