Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:54 | 07/02/2015

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες (06-02-2015) εκπαιδευτική επίσκεψη – διάλεξη στελεχών του Ελληνικού Τμήματος CEPOL (European Police College) της Αστυνομικής Ακαδημίας, στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.)

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διάλεξης αναπτύχθηκε στους Δόκιμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος, ο λόγος της ίδρυσης και η αναγκαιότητα του θεσμού της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL - European Police College). Επιπλέον περιγράφηκαν η δομή, η αποστολή, τα καθήκοντα και το ηλεκτρονικό δίκτυο της, ενώ έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα σχετικά με:

  • τον εκσυγχρονισμό και τον συντονισμό της εκπαίδευσης που παρέχεται από τις Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • το ρόλο που η CEPOL θα κληθεί να αναλάβει άμεσα, ενόψει της επικείμενης αναβάθμισης του Κανονισμού λειτουργίας της και τη διεύρυνση της Ομάδας Στόχου, δηλαδή την εκπαίδευση των στελεχών όλων των αρχών επιβολής του Νόμου π.χ. Αστυνομικές, Λιμενικές, Τελωνειακές, Δικαστικές αρχές κ.α.
  • το ηλεκτρονικό δίκτυο της CEPOL και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προσφέρει στον τομέα της εξ αποστάσεως μάθησης, τα οποία προσφέρονται δωρεάν στα ενδιαφερόμενα στελέχη και χωρίς την παραμικρή οικονομική επίπτωση στον προϋπολογισμό των Υπηρεσιών τους.
  • το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Αξιωματικών της CEPOL και τη δυνατότητα συμμετοχής στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες και δόθηκαν διευκρινήσεις στα διατυπωθέντα ερωτήματά τους, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη βέλτιστη συνεργασία και ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων.

Η συγκεκριμένη δράση αναδεικνύει το κλίμα άριστης συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω εντός του 2015, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της CEPOL, λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, συνθήκες του διασυνοριακού εγκλήματος, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας και συντονισμού όλων των Υπηρεσιών Επιβολής του Νόμου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis