Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 16/04/2018

Στην «ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών» στοχεύει η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού να χρηματοδοτήσει, μέσω ΕΣΠΑ, την αγορά νέων οχημάτων αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας όπως και οι αντίστοιχες της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να χρηματοδοτηθούν συνολικά με 4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να αποκτήσουν νέα οχήματα.

[custom:google-ads]

Η αρχική κατανομή θέλει τη διάθεση 2,5 εκατ. ευρώ στην Πυροσβεστική και 1,5 εκατ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή και το γεγονός ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας δεν είχαν χρηματοδοτηθεί για την απόκτηση εξοπλισμού από το ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου όπου χρηματοδοτήθηκε μόνο η ΕΛ.ΑΣ.  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε προχθές με τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννη Τόλια, όπως και με τον διοικητή της ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής Κων. Σκούπρα, προκειμένου οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί να καταγράψουν και να ιεραρχήσουν τις ανάγκες σε οχήματα ανά Διεύθυνση (νομό), έτσι ώστε στη συνέχεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσει τη διαδικασία απόκτησης νέων οχημάτων.

Από τις συναντήσεις του κ. Αγοραστού με τους κ. Τόλια και Σκούπρα

Με αφορμή τις συναντήσεις, ο κ. Αγοραστός σε δήλωσή του σημείωσε πως «στηρίζουμε την Πυροσβεστική και την Τροχαία Θεσσαλίας για την αναβάθμιση των εξοπλισμών τους και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Ο στόλος της Πυροσβεστικής και Τροχαίας λόγω της εκτεταμένης χρήσης των οχημάτων αλλά και της παλαιότητας του εξοπλισμού χρειάζεται ανανέωση για να μπορεί να παρέχει ασφαλείς, καλύτερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες. Με το έργο αυτό, πραγματοποιείται ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία».

 eleftheria.gr

Διαβάστε στο Policenet.gr: Αστυνομικός της ΥΜΕΤ πήρε εξιτήριο και δεν βλέπει από το ένα μάτι - Η διμοιρία του κλήθηκε να αντιμετωπίσει 100 άτομα του Π.Α.Μ.Ε.

 

περί όπλων

Κώδικας οδικής κυκλοφορίας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis