Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 09/08/2017

Στο χορό των προαγωγών μπήκε από χθες η Αστυνομία, αρχής γενομένης με τους ανώτερους αστυνόμους. Οκτώ αξιωματικοί προήχθηκαν διά χειρός Ιωνά Νικολάου. Δεν έλειψαν τα παράπονα, ενώ σίγουρα κάποιοι που θεωρούν εαυτόν αδικημένο θα προσφύγουν στο δικαστήριο.

Σειρά παίρνει η θέση του νέου Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας ενώ θα ακολουθήσουν προαγωγές και σε κατώτερους βαθμούς.

[custom:google-ads]

Η κούρσα για τη θέση του Βοηθού Αρχηγού εξελίσσεται με βασικούς διεκδικητές δύο άτομα, τον Δημήτρη Δημητρίου -διευθυντή του γραφείου Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τον Γιώργο Φράγκο, διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας. Όπως εκτιμάται, πολύ σύντομα (ίσως και σήμερα) θα πληρωθεί η θέση που κενώθηκε με την αφυπηρέτηση του Βοηθού Αρχηγού Λάμπρου Θεμιστοκλέους. 

Οι νέοι ανώτεροι αστυνόμοι που προήχθησαν χθες είναι: Γιαννάκης Χαραλάμπους αστυνομικός διευθυντής Μόρφου, Γιαννάκης Γεωργίου διευθυντής της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, Ιάκωβος Ιωάννου αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, Νίκος Νίκου αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού, Μάριος Χριστοφίδης υποδιοικητής της ΚΥΠ, Χριστόφορος Μαυρομμάτης, διευθυντής τμήματος καταπολέμησης εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου αστυνομικός διευθυντής Αμμοχώστου και Χριστάκης Παπαδημητρίου, αστυνομικός διευθυντής Λάρνακας. Για την προαγωγή τους ο υπουργός Δικαιοσύνης έλαβε υπόψη τα κριτήρια προαγωγής, όπως η αξία, τα προσόντα και η αρχαιότητα.

Μετά την προαγωγή τους δεν αναμένονται ανακατατάξεις, αφού όλοι υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα, ενώ κάποιοι τοποθετήθηκαν τους τελευταίους μήνες στις θέσεις τους.

Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς πήραν προαγωγές και πρόσφατα, αφού οι κλίμακες του αστυνόμου Β’ και Α’ είναι συνδυασμένες. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κενωθούν άλλες δύο θέσεις ανώτερων αστυνόμων, μια θέση αστυνόμου Α’, 19 θέσεις αστυνόμου Β’, 24 θέσεις ανώτερου υπαστυνόμου, 48 θέσεις υπαστυνόμου και 130 θέσεις λοχία. Σταδιακά το επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται προαγωγές σε όλες τις  βαθμίδες ώστε η Αστυνομία να αποκτήσει νέο πρόσωπο.

Τονίζεται ότι με τον διορισμό του Κύπρου Μιχαηλίδη ως Υπαρχηγού του Σώματος ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Κυριάκου, τους διορισμούς τριών Βοηθών Αρχηγών και τις προαγωγές των ανώτερων αστυνόμων χθες, η ηγεσία της Αστυνομίας παρουσιάζεται με ένα εντελώς νέο πρόσωπο και με αυξημένες προσδοκίες, αφού όλοι θεωρούνται έμπειροι και ικανοί αξιωματικοί.    

www.philenews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis