Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 06/03/2018

Με ένα νέο "όπλο" κατά της πάταξης του λαθρεμπορίου, των ναρκωτικών και των όπλων εξοπλίστηκε το τελωνείο του Προμαχώνα, στο νομό Σερρών. Πρόκειται για το αυτοκινούμενο σύστημα X-RAY, που μπορεί να "διαβάζει" με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού αυτοκινήτου ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το παράνομο φορτίο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Μακεδονίας, Θεοδόσης Κρέτσης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" υποστήριξε πως το συγκεκριμένο εργαλείο, το οποίο αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών.

[custom:google-ads]

"Από όλα τα τελωνεία γίνονται προσπάθειες να περάσουν τσιγάρα, ποτά, καύσιμα, όπλα και ναρκωτικά, και η τελωνειακή υπηρεσία για να μπορέσει να τα εντοπίσει όλα αυτά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με τα κατάλληλα μέσα, όπως το σύστημα ελέγχου X-RAY" είπε ο κ. Κρέτσης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως "μόνο με τα μάτια και τα ανθρώπινα μέσα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί το σύγχρονο έγκλημα".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τελωνειακών Μακεδονίας, από τον Προμαχώνα, τη μεγαλύτερη πύλη εισόδου στη χώρα, όπως τόνισε, περνούν καθημερινά περισσότερα από 1.000 φορτηγά αυτοκίνητα και οι υπάλληλοι θα προχωρούν σε δειγματοληπτικούς και στοχευμένους ελέγχους τόσο στα οχήματα όσο και στα εμπορευματοκιβώτια.

Το αυτοκινούμενο σύστημα X-RAY αποτελεί ένα υπερσύχρονο σύστημα ελέγχου φορτηγών και κοντέινερ υψηλής ενέργειας, το οποίο παρέχει ακτινοσκοπική εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Ήδη έχουν εκπαιδευτεί υπάλληλοι του τελωνείου Προμαχώνα για τη χρήση και λειτουργία του και από τα πρώτα 24ωρα εντοπίστηκαν αρκετά παράνομα φορτία. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis