Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:09 | 06/12/2016

Τα διαλαμβανόμενα στο Ψήφισμα του 27ου συνεδρίου μας συζητήθηκαν χθες βράδυ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, κατόπιν προσκλήσεώς του στο γραφείο του, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε όσα εξ αυτών είναι εφικτό να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Στην συνάντηση εκ μέρους της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Κανέλλος και ο ειδικός Γραμματέας επί οικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων Κωνσταντίνος Πλατιάς.

Από την πλευρά μας, προτάξαμε τα θεσμικού περιεχομένου αιτήματα, τα οποία δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου και δύνανται να υλοποιηθούν με νομοθετική πρωτοβουλία του ιδίου. Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε την αναγκαιότητα της παραμονής των Αξιωματικών στο Σώμα, τουλάχιστον για 35 έτη, και στην κατεύθυνση αυτή αναλύσαμε την πρότασή μας που συνίσταται στη δημιουργία παράλληλης επετηρίδας σε συνδυασμό με την τροποποίηση του π.δ. 24/1997, θεσπίζοντας νέες καταστάσεις για την υπηρεσιακή θέση κάθε κρινόμενου (παραλειπόμενοι προς προαγωγή). Επίσης, θέσαμε και το αντίστοιχο ζήτημα της προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων και των Υπαστυνόμων του ν.3686/2008, ούτως ώστε να εξαλειφθούν οι αδικίες που έχουν δημιουργηθεί από την ισχύ του νόμου εις βάρος χιλιάδων συναδέλφων μας, αλλά και να ανοίξει μια προοπτική ανέλιξής τους στο Σώμα, που θα τους απαγκιστρώνει από την υπηρεσιακή στασιμότητα και

Ο κ. Υπουργός υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις μας για αυτά τα θέματα, καθώς κατανόησε την αναγκαιότητα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης από την πλευρά του, δεσμευόμενος να προβεί στην έγκριση των προτεινόμενων ρυθμίσεων άμεσα, με προοπτική να ισχύσουν κατά τις προσεχείς κρίσεις, αρχές του νέου έτους, εφόσον επαρκέσει το χρονικό διάστημα. Άλλως δεσμεύτηκε τα ανωτέρω αιτήματα να εξετασθούν συνολικά από την θεσμοθετηθείσα Επιτροπή του Αρχηγείου που θα επαναλάβει τις εργασίες της αρχές του νέου έτους.

Εκτός από τα ανωτέρω, από τα υπόλοιπα θέματα που περιλαμβάνονται στο Ψήφισμά μας, συζητήθηκαν η ίδρυση Γραφείου Δημοσίου Κατηγόρου σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών, η ουσιαστική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών στις Αστυνομικές Σχολές παράλληλα με την ανωτατοποίηση της Αστυνομικής Ακαδημίας, η γνωστοποίηση στην υπηρεσιακή ιστοσελίδα του αριθμού των μορίων του κάθε ενδιαφερόμενου για μετάθεση, η αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των αστυνομικών στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στο ΝΙΜΤΣ, η εξεύρεση τρόπων εκταμίευσης χρημάτων μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η αναπλήρωση των διοικητών αξιωματικών όταν απασχολούνται σε μέτρα τάξης εκτός περιοχής ευθύνες τους από τους Υποδιοικητές τους, η θεσμοθέτηση υποχρεωτικής παρουσίας τουλάχιστον δύο (2) Αξιωματικών σε υπηρεσίες επιπέδου Α.Τ., η κατάργηση της αναχρονιστικής διάταξης για την υποχρεωτική διαμονή των αστυνομικών έως 15 χλμ από την έδρα της Υπηρεσίας, η τροποποίηση του Κανονισμού αδειών με τη θέσπιση περιόδων υποχρεωτικής χορήγησης μέρους των δικαιούμενων ημερών κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, η αναμόρφωση του π.δ. 120/2008 περί πειθαρχικού δικαίου ώστε να μην διατάσσονται ΠΔΕ για ασήμαντους λόγους, η άμεση κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν την κατ’ εξαίρεση μετάθεση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η αναλογική εκπροσώπησή μας στο ΔΣ του ΜΤΣ, η κάλυψη των δαπανών για την περίθαλψη των τραυματισθέντων αστυνομικών ένεκα της υπηρεσίας καθ’ ολοκληρίαν από το ελληνικό δημόσιο κ.λπ.

Για όλα αυτά, ο κ. Υπουργός συμφώνησε ότι είναι θέματα της αρμοδιότητάς του και δεσμεύτηκε να υπάρξει συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να λάβουν  άμεσα τη μορφή νομοθετικών πρωτοβουλιών είτε έκδοσης υπουργικών αποφάσεων ή διαταγών του κ. Αρχηγού.

Τέλος, ευχαριστήσαμε τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον του, τονίζοντας ότι εκτιμούμε την πρωτοβουλία του και αναμένουμε να γίνουν πράξη όλα αυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά μας, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου και των αρμοδιοτήτων μας, για να ικανοποιηθούν επιτέλους χρονίζοντα αιτήματα του Κλάδου μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ

ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis