Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:17 | 02/02/2018

Αλλαγή αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με παρασκήνιο και διαρροές ηρωικής εξόδου μέσω παραίτησης. Παρότι αρχικά υπήρχε η πρόθεση να παραμείνει ο ίδιος αρχηγός Βασίλης Καπέλιος και να τοποθετηθούν δίπλα του δύο «δυναμικοί» υπαρχηγοί μετά από επισημάνσεις του Μεγάρου Μαξίμου, αυτό άλλαξε.

Προχθές ο πρώην πλέον Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος του ανακοίνωσε την αντικατάσταση του.

[custom:google-ads]

Αμέσως μετά με …ιλιγγιώδεις ταχύτητες εξαπλώθηκε η φημολογία περί παραίτησης του κ. Καπέλιου, μετά από πολιτικές πιέσεις ανέλιξης αξιωματικών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα. Τελικά, χθες συγκλήθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Τερζούδη. Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Ο νέος Αρχηγός γεννήθηκε το 1961, στους Μεταξάδες Έβρου, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Κατατάχθηκε πρώτη φορά στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987 και έχει υπηρετήσει σε διάφορες Υπηρεσίες του σώματος, ενώ διατέλεσε Διοικητής της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης και Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Φεβρουάριο του 2016 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Συντονιστή Υποστήριξης Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου ΠΣ και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος.

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis