Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 20/01/2018

Κατά την επίσκεψή του στη Μόρια, ο κ. Μουζάλας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από την επιτροπή κατοίκων των χωριών Μόριας και Παναγιούδας, που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό και οι οποίοι έθεσαν ξανά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

[custom:google-ads]

Με προβιές σφαγμένων προβάτων «υποδέχτηκαν» τον Μουζάλα οι κάτοικοι στη Μόρια [vid] | Newsit.gr

 

Όπως είπε στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Μόριας, Νίκος Τρακέλλης, «τέθηκαν στον υπουργό τα θέματα για τα λύματα 5.000 ανθρώπων, που τρέχουν στο παρακείμενο ποτάμι, την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, καθώς οι πρόσφυγες αναζητούν τροφή, αλλά και τρόπους θέρμανσης στα γύρω σπίτια και κτήματα, ενώ τέθηκαν και το ζήτημα των αποζημιώσεων από ζημιές στις περιουσίες τους, ύψους 121.000 ευρώ, για το διάστημα του 2016, μέχρι και τον Μάρτιο του 2017».

Μουζάλας: Η κατάσταση βελτιώνεται συνέχεια

Για τα λύματα, ο κ. Μουζάλας τόνισε, ότι θα χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο η μελέτη που είναι έτοιμη, ενώ δεσμεύτηκε σε μια επόμενή του επίσκεψη, να γίνει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα των γύρω από το camp περιοχών και την αντιμετώπισή τους.

«Η κατάσταση βελτιώνεται συνέχεια, δεν είμαστε ακόμα ευχαριστημένοι, αλλά κάθε φορά τα πράγματα είναι καλύτερα».

Είχα μια συνάντηση με κατοίκους σε φιλικό κλίμα. Τους δήλωσα επανειλημμένα τον σεβασμό μου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ανεξάρτητα αν μπορώ να βοηθήσω ή να το λύσω.

Στην επόμενη επίσκεψή μου θα κάνουμε μια ευρύτερη συνάντηση με κατοίκους της Μόριας.

Ο κύριος Μουζάλας παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη μισθοδοσία των εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι τη Δευτέρα θα κάνουν στάση εργασίας.

Δήμαρχος Λέσβου: Ο Μουζάλας έρχεται «σαν κλέφτης»

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Μουζάλα στη Μόρια εξέδωσε το δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός

«Για ακόμα μια φορά, όπως τελευταία συνηθίζει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, επισκέπτεται τη Λέσβο χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση προς τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα στο Δήμο Λέσβου. Ενώ τα προβλήματα στο Κ.Υ.Τ Μόριας παραμένουν και η τοπική κοινωνία απαιτεί απαντήσεις, ο κ. Υπουργός έρχεται «σαν κλέφτης» στη Λέσβο, επιρρίπτει ευθύνες στους Δημάρχους των νησιών και δεν κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια να ενημερώσει την τοπική κοινωνία που αγωνιά.

Με λίγα λόγια ο κ. Υπουργός δοξάζεται κρυπτόμενος και καταποντίζεται εμφανιζόμενος. Η ευκολία, όμως, με την οποία μετατοπίζει την αποκλειστική δική του ευθύνη, στους Δημάρχους των νησιών, δεν πρόκειται να αναιρέσει τη λαϊκή βούληση όπως αυτή έχει μαζικά εκφραστεί στις κινητοποιήσεις του περασμένου Νοεμβρίου. Ο κ. Υπουργός οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία και να λάβει άμεσα τα μέτρα που χρειάζονται για την αποσυμφόρηση και την βελτίωση της κατάστασης στο Κ.Υ.Τ Μόριας.  Οι σχεδιασμοί που υπάρχουν πίσω από τις καταδρομικού τύπου επισκέψεις του κ. Υπουργού,  δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση αποδεκτοί» αναφέρει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από LesvosPost

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis