Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 20/06/2018

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι οκτώ από τους έντεκα συλληφθέντες για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στα Εξάρχεια. Απολογήθηκαν τη Δευτέρα στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους. Χθες παρέμεναν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, ωστόσο, επίκειται η παράδοσή τους στη διεύθυνση Μεταγωγών και η μεταφορά τους σε σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας, όχι στον Κορυδαλλό.

Εις βάρος και των έντεκα συλληφθέντων η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμό, έκρηξη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι.

[custom:google-ads]

Μεταξύ όσων κρίθηκαν προφυλακιστέοι είναι και ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής, που φέρεται να συμμετείχε στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Οι έντεκα «μπαχαλάκηδες» συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 20-25 κουκουλοφόρων, που λίγο μετά τις 5 το πρωί της περασμένης Παρασκευής επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της διμοιρίας, οι ένστολοι καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους μέχρι την πλατεία Εξαρχείων και κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους εγκλωβίσουν σε κάβα στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Ενημερώθηκε αρχικά το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και στη συνέχεια ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) και τελικά ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, που έδωσε εντολή να αποκλειστεί η περιοχή και οι ύποπτοι να συλληφθούν από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Από τους συνολικά έντεκα συλληφθέντες επτά ήταν Ελληνες και τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και μία νεαρή υπήκοος Ρουμανίας. Οι επτά από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στην ασφάλεια και μόνο οι τρεις είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε δράσεις του αναρχικού χώρου. Οι δύο είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι για επεισόδια και ο τρίτος είχε συλληφθεί για τον εμπρησμό ενός κάδου απορριμμάτων στα Εξάρχεια. Ο 41χρονος υπάλληλος της Βουλής φέρεται στο παρελθόν να είχε αντιμετωπίσει ψυχιατρικά προβλήματα και να είχε νοσηλευθεί σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής.

Νέα επεισόδια

Σφοδρές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εκδηλώθηκαν και χθες κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις 2 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα ομάδες κουκουλοφόρων με ορμητήριο το κτίριο του Πολυτεχνείου εξαπέλυαν επιθέσεις στους αστυνομικούς, χωρίς πάντως τραυματισμούς ή προσαγωγές. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεκόπη για δύο ώρες στα δύο ρεύματα της Πατησίων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Πηγή:  kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis