Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:58 | 29/09/2016

Και ενώ η αντιπαράθεση του Νίκου Φίλη με την Εκκλησία συνεχίζεται, απειλώντας να βάλει, μάλιστα, «φωτιά» και στις σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι τα νέα προγράμματα σπουδών δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν την τέχνη και τη μουσική για να κάνουν το μάθημα ελκυστικότερο.

Πώς θα γίνει ελκυστικότερο; Με Ριάνα, Καββαδία, Νικόλα Ασιμο και Οσκαρ Ουάιλντ. Μερικά παραδείγματα παρουσιάζει το «Έθνος» της Πέμπτης:

Στο Δημοτικό: Στο κεφάλαιο που αφορά στην αλληλεγγύη και στην αγάπη προς τον άνθρωπο προτείνεται η παρουσίαση σκηνών από το κείμενο του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο εγωιστής γίγαντας. 

Στο Γυμνάσιο: Στην ενότητα «όταν οι άνθρωποι προσεύχονται» ως ενδεικτικές δραστηριότητες προτείνονται η προβολή βίντεο με προσευχόμενους από όλο τον κόσμο και το ποίημα «Οι προσευχές των ναυτικών» του Ν.Καββαδία.

Στην ενότητα «Η Μητέρα του Χριστού» προτείνονται ποιήματα του Βάρναλη και τραγούδια των Χατζιδάκι-Γκάτσου.

Στην ενότητα «Πού είναι ο Θεός» στις δραστηριότητες προτείνονται να ακουστούν τραγούδια, όπως  «Το μερτικό μου από τη χαρά» (Λ.Παπαδόπουλος-Στ.Καζαντζίδης).

Στο Λύκειο: Στην ενότητα «Επικοινωνία» προτείνονται τραγούδια όπως «Ο μπαγάσας» του Ν.Ασιμου, «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου, αλλά και το «Umbrella» της Ριάνα.



iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis