Με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης θα εξοπλίζονται οι αεροσυνοδοί της Korean Air

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης θα εξοπλίζονται οι αεροσυνοδοί της Korean Air

Οι κορεατικές αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στα μέλη του πληρώματος να χρησιμοποιούν συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης για την αντιμετώπιση βίαιων επιβατών. Επιπλέον θα υπάρξουν προσλήψεις περισσότερων αντρών αεροσυνοδών.

Όλα αυτά μετά την κριτική που δέχτηκαν με αφορμή το περιστατικό με τον αμερικανό τραγουδιστή Richard Marx, ο οποίος βοήθησε στην εξουδετέρωση ενός βίαιου επιβάτη κατά τη διάρκεια πτήσης και κατηγόρησε το προσωπικό για «ελλιπή εκπαίδευση« και άγνοια για το πώς να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο συμβάν.

Η Korean Air, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε τις νέες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με την εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα ειπώθηκε ότι θα γίνεται και χρήση μιας συσκευής με την οποία θα καθηλώνεται με σχοινιά ένας επιβάτης που προκαλεί προβλήματα και θα απαγορεύεται η πτήση σε επιβάτες με ιστορικό βίας.

fref

Οι υπεύθυνοι πρόσθεσαν πως σε κάθε βάρδια θα βρίσκεται κι ένας άντρας αεροσυνοδός, τη στιγμή όμως που οι άντρες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα δέκατο των αεροσυνοδών της Korean Air.

«Τη στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών εν ώρα πτήσης, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, οι εταιρείες στην Ασία δεν έχουν επιβάλει αυστηρούς κανόνες λόγω της ασιατικής κουλτούρας», είπε ο πρόεδρος της Korean Air, Chi Chang-hoon κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, θα θέσουμε την ασφάλεια ως προτεραιότητα», συνέχισε.

Πηγή: www.newsbeast.gr