Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 29/12/2019

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Χρήστος Μπαλάσκας, με ανάρτηση του στο fb, επισημαίνει τα εξής:

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΥΚΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ. Το έτος 2010 δημιουργήθηκε η ΔΙ.ΑΣ. Άν και υπήρχε ήδη η ομάδα Ζ για να φτάνει ακόμα πιό σύντομα στα σοβαρά περιστατικά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. διατρανώθηκε και πήρε τα ηνία της αστυνόμευσης φτάνοντας όντως πολύ γρήγορα στα σοβαρά περιστατικά αφού πήρε τη θέση της ομάδας Ζ η οποία απαξιώθηκε πλήρως. Η διαφορά είναι ότι η Ζ πήγαινε σε όλα τα περιστατικά. Ακριβώς όπως τα περιπολικά. Απο τα πιο απλά μέχρι τα άκρως σοβαρά. Η ΔΙ.ΑΣ. επιλαμβάνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά. Σε όλα τα άλλα επιλαμβάνονται τα περιπολικά.

Τι γίνεται όμως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες; Τι γίνεται όταν βρέχει; Να γνωρίζουν όλοι ότι τότε το σύστημα αστυνόμευση γονατίζει. Μάλιστα κύριοι. Γονατίζει. Με την "ΖΗΝΟΒΙΑ"η αστυνόμευση πήγε περίπατο. Όταν στηρίζουμε την αστυνόμευση αποκλειστικά στα δίκυκλα αποτυγχάνουμε κύριοι. Με λίγα λόγια ο κορμός της άμεσης δράσης είτε το θέλουμε είτε όχι είναι τα περιπολικά. Μόνο αυτά μπορούν να κινηθούν με όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο πολίτης όταν βρέχει είναι κυριολεκτικά απροστάτευτος.

Η ηγεσία πρέπει να δεί καθαρά το πρόβλημα και να δώσει πιό πολλά περιπολικά στή υπηρεσία του πολίτη.

Έχει μειωθεί τόσο πολύ η δύναμη των περιπολικών (της άμεσης δράσης αλλά και των τμημάτων)και έχει αυξηθεί τόσο δυσανάλογα η δίκυκλη αστυνόμευση πού τελικά όταν βρέχει το λεκανοπέδιο είναι στο έλεος των κακοποιών.

Τα εξαιρετικά λίγα περιπολικά τότε επωμίζονται όλο τον αυξημένο φόρτο και ο πολίτης μπορεί να περιμένει ακόμα και δύο ώρες για μία ανταπόκριση για κάποιο συμβάν. Έχει τύχει να βρέχει συνεχόμενα δύο μέρες και η αστυνόμευση να είναι απούσα στην ουσία λόγο τών παραπάνω.

Δέν μπορούμε κύριοι να στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην δίκυκλη. Ελπίζω να το καταλάβουν κάποια στιγμή η πολιτική και η φυσική ηγεσία.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Και για να προλάβω μερικούς κακεντρεχείς, δεν έχω πρόβλημα με τους συναδέλφους της ΔΙ.ΑΣ. Το αντίθετο. Δίνουν και την ψυχή τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis