Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 15/02/2016

 

ΘΕΜΑ: « Ω!  τι προχειρότητα!».

 

Κύριε Υπουργέ,

     καταγγέλλουμε την προχειρότητα και εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας σχετικά με την επείγουσα τροπολογία που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου και άλλες διατάξεις» όπου παρέχεται η δυνατότητα στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος να οδηγεί τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών.

      Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, για τόσο κρίσιμα ζητήματα χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση, χωρίς να υπάρξει καμία διαβούλευση, αγνοώντας και τις  τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα, πράγμα, που έχει σαν συνέπεια την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών (συνεχής παραβίαση του ωραρίου, καταστρατήγηση των διατάξεων για ημερήσιες αναπαύσεις) και την εξ αντικειμένου μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

     Με την παραπάνω τροπολογία επιχειρείται η περαιτέρω αποδυνάμωση του Π.Σ. επιχειρησιακά καθώς και επιβάρυνση του προσωπικού του Π.Σ. με χωρίς καμιά πρόβλεψη για νέες προσλήψεις, ενώ είναι δεδομένο και σίγουρο ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα έλλειψης οδηγών των Κέντρων Υγείας και θεωρούμε επίσης βέβαιο ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

    Η ανάθεση καθηκόντων οδηγού ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας κινείται έξω και πέρα από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο περί αρμοδιοτήτων του Π.Σ. και της εσωτερικής οργάνωσής του, συνεπώς η προτεινόμενη τροπολογία είναι ευθέως παράνομη.

   Όπως σημειώνεται στα συνοδευτικά της τροπολογίας σκοπός της είναι η κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας ανά τη χώρα και η διασφάλιση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

    Με την κάλυψη των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του όμως τι γίνεται;

    Η τροπολογία αυτή επιδιώκει αφενός μεν να μην καλυφθούν οι θέσεις οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας, άρα οικονομία για την κυβέρνηση, αφετέρου την επιβάρυνση του ήδη ελλιπούς προσωπικού του Π.Σ. και τη θεσμική του αποδιοργάνωση μέσα από την ουσιαστική κατάργηση της αυτοτέλειάς του και της εσωτερικής του ιεραρχίας.

    Αλήθεια τι βαθμό φέρει ο προϊστάμενος του γραφείου κινήσεως του τάδε Κέντρου Υγείας που θα δίνει εντολή στον υπάλληλο του Π.Σ. να μεταβεί με το ασθενοφόρο για τη μεταφορά ασθενούς;

    Η προς ψήφιση τροπολογία είναι ένα ακόμη βήμα για την διάλυση και αποσάθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος ή μήπως αυτό θέλουμε;

Κύριε Υπουργέ,   

  Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της.

    Ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση για ένα τέτοιο εγχείρημα ώστε να προκύψει συγκεκριμένη και απόλυτα τεκμηριωμένη πρόταση.

    Ζητάμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία να ορθώσουν το ανάστημά τους για να μην γίνει ο πυροσβέστης υφιστάμενος ξένων προς την υπηρεσιακή του κατάσταση προσώπων και να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του Π.Σ. στη μεγάλη αποστολή του έναντι της κοινωνίας που είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους.

    Όσον αφορά τα προβλήματα υγείας των πολιτών καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας στην αναζήτηση σοβαρών λύσεων για τα Κέντρα Υγείας μέσα από την πρόσληψη προσωπικού εξειδικευμένου που θα παρέχει ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες. Κάθε τι άλλο είναι προχειρότητα και ύβρις στους πολίτες που αναμένουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας.

 Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ουσιαστικό διάλογο.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

http://www.poeyps.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis