Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 07/11/2017

Α

Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας μετά από αίτημα μας  είχε διαδοχικές συναντήσεις   με την Γενικο Επιθεωρητή Αστυνομίας  Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντ/γο κ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Ταξίαρχο κ. ΣΚΑΝΔΑΛΗ Αχιλλέα προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία των ζητημάτων που είχαν τεθεί υπ’ όψιν της Ηγεσίας με το υπ αρ 29 /27-07-2017  έγγραφο μας,  ζητημάτων που άπτονται της οργάνωσης και λειτουργίας του Τμήματος επιστροφών της Δ.Αλ.Αττικής αναφορικά με τις αεροπορικές επιστροφές –μεταγωγές αλλοδαπών πολιτών στις χώρες τους και συνάμα ζητημάτων που αφορούν τις ημερήσιες αποζημιώσεις εξωτερικού που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες στις αποστολές αυτές, αστυνομικοί.

   Σχετικά με την πορεία  των ως άνω τιθεμένων ζητημάτων αναφέρθηκε  ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Υπηρεσίες και συναρμόδια Υπουργεία)   κατά το μέρος που τους αφορά και βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων  η διαδικασία  αναζήτησης του κατάλληλου πλαισίου (νομοτεχνικά και οικονομικά)  για  να θεσπίσει  τους κανόνες που θα διέπουν τις ως άνω υπηρεσιακές αποστολές εκτός Ελλάδας.

   Παράλληλα γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης λύσης σε επιμέρους ζητήματα τα οποία μπορούν άμεσα να αντιμετωπιστούν ενώ άλλα έχουν πάρει το δρόμο τους.

   Ενδεικτικά αναφέρουμε :

      --Σχετικά με το αίτημα μας για δημιουργία π.δ. μεταγωγών με αεροπορικά μέσα, αρμόδιος είναι ο κλάδος τάξης στον οποίο έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο μας .

     --όσον αφορά για το ζήτημα των ημερήσιων αποζημιώσεων εξωτερικού αυτό  το επεξεργάζονται  στην  Διεύθυνση Οικονομικών /ΑΕΑ   αρμόδιες όμως  στο τελικό στάδιο είναι οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών.

    --στο ζήτημα της εξεύρεσης κατάλληλου χώρου στο αεροδρόμιο  όπου θα φιλοξενεί τις αποστολές που θα συμμετέχουν  μέχρι την αναχώρηση για τον τόπο προορισμού , αυτός έχει βρεθεί  και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη .

   --αλλά και η πρόταση μας για επέκταση της ισχύος των υπηρεσιακών διαβατήριων των αστυνομικών του τμήματος επιστροφών  βρίσκει θετική ανταπόκριση αλλά αρμόδιο είναι το υπουργείο εξωτερικών όπου θα προωθηθεί κατάλληλα.

    Από τη μεριά μας ευχαριστήσαμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και ενημέρωση για την πορεία των ζητημάτων που είχαμε θέσει,  ενώ  θα παρακολουθούμε στενά την πορεία αυτών, προκειμένου να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε τα μέλη μας για την εξέλιξη τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis