Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 12/11/2018

Σήμερα, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, σύσσωμο το Προεδρείο της Ένωσης μας πραγματοποίησε συνάντηση με τη Βουλευτή Σερρών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ, στα πλαίσια επαφών με Βουλευτές του Νομού Σερρών και ενημέρωσης τους σχετικά με ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους υπηρετούντες συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών και υπάρχουσες δυσχέρειες  λειτουργίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε  σε άριστο και φιλικό κλίμα, επιδόθηκαν στην κ. Υπουργό υπομνήματα θεσμικών ζητημάτων αλλά και προβλημάτων υπηρεσιών της Δ.Α. Σερρών, εστιάζοντας στην αναγνώριση του επαγγέλματος του Έλληνα Αστυνομικού ως επικίνδυνου, τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και απαλλαγή της από αλλότρια της αποστολής της καθήκοντα - πάρεργα, την επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. και τον  επαρκή αριθμός εισαγωγής κατ΄έτος στις Αστυνομικές Σχολές με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα των πανελλαδικών Εξετάσεων. Τονίστηκε επίσης η επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του στόλου οχημάτων της Δ.Α. Σερρών, η κατανομή ενός καινούργιου μεταγωγικού οχήματος στο Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων Σερρών και ο απαραίτητος εφοδιασμός των υπηρεσιών με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η ένταξη του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα στις υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου που ενισχύονται με αστυνομικό προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες και η ενίσχυση της Δ.Α. Σερρών με αστυνομικό προσωπικό κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις εντός του 2019 καθώς η υπάρχουσα δύναμη υπολείπεται κατά πενήντα περίπου θέσεων της προβλεπόμενης οργανικής.

[custom:google-ads]

Η κ. Υπουργός ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι αντιλαμβάνεται και ενστερνίζεται το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας με ιδιαίτερη ευαισθησία καθώς προέρχεται και η ίδια από Αστυνομική οικογένεια, δηλώνοντας γνώστης των περισσοτέρων εξ αυτών. Επίσης, δήλωσε ότι είναι αναγκαία η άμεση επίλυση των προβλημάτων που προκαλούν δυσχέρειες στην ορθή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συναδέλφων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θέτοντας ως προτεραιότητα την αντικατάσταση και τον εφοδιασμό του συνόλου των Υπηρεσιών με σύγχρονα περιπολικά οχήματα και αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.                       

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΖΑΓΟΡΑ ΕΛΠΙΔΑ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis