Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:34 | 17/08/2021

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα τη Κερατέας και των Βιλίων έδωσε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, συνδράμοντας το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής. Υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας παραμένουν και συνεχίζουν να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Στα μέτωπα της φωτιάς βρισκόταν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης.

   Έμφαση έχει δοθεί στο μέτωπο των Βιλίων, όπου, εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής, οι προσπάθειες κατάσβεσης έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας. Τόσο στην Κερατέα, όπου η φωτιά είναι σε ύφεση όσο και στα Βίλια επιχειρούν πάνω από 30 υδροφόρες, χωματουργικά-σκαφτικά μηχανήματα και μικρά κατασβεστικά οχήματα της Περιφέρειας, τα οποία συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης και παράλληλα στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και στον καθαρισμό των δρόμων, όπου απαιτείται. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιδανικό φωτιστικό σήμανσης για στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας, ομάδων διάσωσης και επιχειρησιακών μονάδων


   Την ευθύνη συντονισμού των επιχειρήσεων της Περιφέρειας έχει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο οποίος βρισκόταν διαρκώς στα μέτωπα της φωτιάς. Την εξέλιξη της φωτιάς σε Κερατέα και Βίλια παρακολουθούσαν επιτόπου οι αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας και Λ. Κοσμόπουλος, αντίστοιχα. Τους κ. Πατούλη και Κόκκαλη συνόδευε και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλος και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. 

   Στα δύο μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την παροχή βοήθειας στη διαδικασία των προληπτικών εκκενώσεων συγκεκριμένων περιοχών.

   Υδροφόρες της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων από την Πυροσβεστική και τις τοπικές Αρχές, παραμένουν σε επιφυλακή σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια, αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον ανεφοδιασμό του Ρώσικου πυροσβεστικού αεροσκάφους. Παράλληλα, βρίσκονται, για προληπτικούς λόγους, σε κάθε πυροσβεστικό σταθμό της Αττικής, όπου υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 3 λεωφορεία, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία εκκενώσεων περιοχών, εάν απαιτηθεί.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis