Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 25/08/2019

Με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. την 23η Αυγούστου 2019. Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με τον πρόεδρο Χαρέλα Παναγιώτη και τον Α’ Αντιπρόεδρο Μουστακίδη Ισαακ, έθεσε στον Επιθεωρητή ζητήματα που είχαν τεθεί και έμειναν σε εκκρεμότητα από τον προκάτοχό του λόγω των κρίσεων.

Με ιδιαίτερη οικειότητα στα ζητήματα του μεταναστευτικού ο Επιθεωρητής λόγω και της μακροχρόνιας παρουσίας του στην Γενική της Ηπείρου, ζήτησε από την Ομοσπονδία να υπάρξει κλίμα συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Η Ομοσπονδία έθεσε το ζήτημα της αναδιοργάνωσης των σημείων ελέγχων και της ευέλικτης κίνησης των συνοριακών ομάδων για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης. Η τεράστια έξαρση τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει πως τα κυκλώματα αυτά οργανώνονται καλύτερα, γίνονται διεθνή, επικίνδυνα και οι «ταρίφες» πιο μεγάλες. Οφείλουμε να εξελισσόμαστε και να δραστηριοποιούμαστε στο έπακρο για την ουσιαστική αντιμετώπιση. Ήδη ο Επιθεωρητής μας ενημέρωσε πως επανασχεδιάζεται ο τρόπος που θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα και θα θεραπεύσει ζητήματα που είχαν ανακύψει από τον προηγούμενο ανασχεδιασμό.

[custom:google-ads]

Καταθέσαμε στον κ. Επιθεωρητή το πρόβλημα με λειψανδρίας που έχουν όλες οι Υπηρεσίες, το πρόβλημα των οχημάτων, το ζήτημα με τα κατασχεμένα οχήματα και τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τα προβλήματα της μεταναστευτικής εκροής της Δυτικής Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν εκεί οι συνάδελφοι, αλλά επίσης και το ζήτημα για ένα αξιοκρατικό σύστημα αποσπάσεων για την αντιμετώπιση των ροών σε νησιά και Έβρο. Κατά το τελευταίο, η ΠΟΣΥΦΥ καταθέτει την έντονη ανησυχία της για τον τρόπο που γίνεται ο σημερινός σχεδιασμός και η επιλογή των αποσπασμένων που μόνο αξιοκρατικός δεν είναι. Φαινόμενο όχι σημερινό αλλά χρόνιο που εξυπηρετεί άλλες καταστάσεις και όχι κατ’ ανάγκη την ουσιαστική και εξειδικευμένη αντιμετώπιση των ροών.

Πηγή: posyfy.gr/

Δείτε στο Policenet.gr: Άγριο φονικό στη Μονάδα Ανηλίκων στη Μόρια

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis