Με τον Ταξίαρχο συναντήθηκαν οι αστυνομικοί του Ηρακλείου

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Με τον Ταξίαρχο συναντήθηκαν οι αστυνομικοί του Ηρακλείου

Την  25-04-2018, το  Δ.Σ. της Ένωσής μας συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο κ. ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗ Ιωσήφ . Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας, σε πολύ καλό κλίμα,  τέθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό και τις υπηρεσίες του νομού  μας :

      Μεταφέρθηκαν όσα προβλήματα καταγράφηκαν από τις έως τώρα επισκέψεις μας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού, επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε μίας ξεχωριστά, με κυριότερα από αυτά την υποστελέχωση των Υπηρεσιών της ενδοχώρας του Νομού, παρά την πρόσφατη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών η οποία είχε ως στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή του συνόλου των Υπηρεσιών κάτι το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το αστυνομικό έργο. Επίσης εκφράσαμε την ανησυχία μας σχετικά με το φαινόμενο σύστασης ολοένα και περισσότερων Υπηρεσιών και ομάδων χωρίς την ανάλογη πρόβλεψη ενίσχυσης με αντίστοιχο αστυνομικό προσωπικό εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωσης των ήδη υποστελεχωμένων Υπηρεσιών με αντίκτυπο στην ουσιαστική αστυνόμευση. 

      Ζητήσαμε εκ νέου το αυτονόητο, δηλαδή να τηρούνται τα ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με το χρόνο εργασίας του προσωπικού( έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας,διπλό νυκτερινό,απόδοση δεδουλεύμενων υπεραπασχολήσεων και τη μη ανάρτηση πίνακα για τα οφειλόμενα ρεπό) καθώς επίσης οι επικείμενες μεταθέσεις του προσωπικού να γίνουν με γνώμονα την πραγματική ενίσχυση των Υπηρεσιών που έχουν ανάγκη και να αποκατασταθούν αδικίες χρόνων σε βάρος συναδέλφων μας .

      Η Ένωσή μας θα παραμείνει δίπλα στους συναδέλφους μας συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού για την καταγραφή των πραγματικών προβλημάτων λειτουργώντας ως θεματοφύλακας των κεκτημένων με αγώνες δικαιωμάτων μας, προσδοκώντας στην συνέχεια της καλής συνεννόησης με την φυσική μας ηγεσία για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

     Mε εκτίμηση,

  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ