Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 09/12/2017

Με το φιλότιμο των αστυνομικών λειτουργεί η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο, καθώς οι ίδιοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις της δουλειάς τους, αντιμετωπίζοντας σοβαρές ελλείψεις σε υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, την ίδια ώρα που η Πολιτεία “κωφεύει” στα σημαντικά προβλήματα, που ταλανίζουν τον κλάδο τους εδώ και χρόνια.

Αστυνομικοί, που εξοπλίζονται με δικά τους χρήματα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του καθήκοντος τους, αλλά ταυτόχρονα και παντελής έλλειψη κρατικής μέριμνας και χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο, συνθέτουν την εικόνα, που παρουσιάζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου.

Φθαρμένα ελαστικά στα περιπολικά, στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα και όπλα αντικαθίστανται με χρήματα των ίδιων των αστυνομικών, αφού δεν εγκρίνεται από τους αρμοδίους ως χρηματοδότηση… ούτε ένα ευρώ!

police

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης, μιλώντας στο cretapost, παρουσιάζει τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αστυνομικοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική τους ασφάλεια.

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και σημαντικά. Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Ηράκλειο είναι περίπου εκατό λιγότεροι από τις οργανικές θέσεις, που υπάρχουν. Δαπάνες δεν εγκρίνονται πια και η κατάσταση είναι δραματική. Είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ελαστικών, που στο 80% των περιπολικών είναι ακατάλληλα, αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε”επισημαίνει ο κ. Πικράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αρκετές περιπτώσεις, η συντήρηση των οχημάτων γίνεται είτε από δωρεές ιδιωτών είτε από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα οι ένστολοι καλούνται να αγοράσουν τις στολές τους, αλλά ακόμη και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που πρέπει να έχουν για την εκτέλεση του καθήκοντος τους.

Police

“Οι αστυνομικοί αγοράζουν με δικά τους έξοδα, στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμό, τη στιγμή που μηνιαίως από το μισθό τους γίνονται κρατήσεις για ένδυση και υπόδηση. Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο μπορεί να κοστίζει 700-800 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα “τσουχτερή” είναι και η τιμή της στολής τους. Όλα αυτά υποχρεούται να τα παρέχει η υπηρεσία” προσθέτει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις ακόμη και σε αναλώσιμα είδη για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, αφού η Πολιτεία δε μπορεί να παρέχει τίποτα από αυτά και να στηρίξει τις καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών.

“Η κατάσταση είναι δραματική. Λειτουργούμε με το φιλότιμο των συναδέλφων μας κι αν τελειώσει κι αυτό, δεν ξέρουμε, τι θα γίνει.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασικό κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Ασφάλεια, υγεία και παιδεία είναι τομείς, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν διαφυλαχθεί” τονίζει ο κ. Πικράκης.

cretapost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis