Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:08 | 25/10/2016

Νέες ρυθμίσεις για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας εισάγει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Συνεννόησης σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Χρηματοδότηση και Επάνδρωση του Μικτού Κλιμακίου του NATO για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο».

Με τις διατάξεις της τροπολογίας ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προβλέπονται τα ακόλουθα:

Προσδιορίζονται τα Σώματα στα οποία μπορούν να μεταταγούν οι Αξιωματικοί του Σώματος Ραδιοναυτίλων της Πολεμικής Αεροπορίας.(ΠΑ). Ρυθμίζονται θέματα επετηρίδας που τηρείται για τους αξιωματικούς των Σωμάτων Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης της ΠΑ.

Παρέχεται, επίσης, κατ' εξαίρεση, η δυνατότητα στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) να συνομολογεί απευθείας και με λοιπούς φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς και με δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς του ν.3429/2005, τους όρους για την αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή τους, χωρίς την οριζόμενη διαδικασία υπό τις ρητά οριζόμενες προϋποθέσεις.

Ρυθμίζονται, εκ νέου, θέματα σχετικά με το καθεστώς εξέλιξης έως τον καταληκτικό βαθμό των εν ενεργεία αξιωματικών που προέρχονται από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), καθώς και των αντίστοιχων που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών / εθελοντριών (ν.445/1974 και ν.705/1977), οι οποίοι συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι 31.12.2014.

Επανακαθορίζεται η σύνθεση της υφιστάμενης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Επιτροπής με αρμοδιότητα τον έλεγχο των ευρημάτων της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (Μ.Ε.Ε.) με σκοπό τη διακρίβωση τυχόν ευθυνών.

Περιλαμβάνονται μεταβατικής ισχύος θέματα, σχετικά με την προαγωγή αξιωματικών ειδικής μονιμότητας, που έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για κρίση και προαγωγή στο βαθμό του Ταγματάρχη και Αντισυνταγματάρχη. Διευκρινίζεται το χρονικό διάστημα (από 1.1.2013 έως 31.12.2014), εντός του οποίου θα έπρεπε να έχουν συμπληρωθεί είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής υπηρεσίας για την κρίση και την προαγωγή στο επόμενο βαθμό των οριζόμενων εν ενεργεία αξιωματικών που προέρχονται από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, καθώς και την κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών / εθελοντριών. Ρυθμίζονται, εκ νέου, θέματα καταληκτικού βαθμού στις οριζόμενες κατηγορίες Αξιωματικών της ΠΑ που προέρχονται από την κατηγορία των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν.705/1977, οι οποίες συμπλήρωσαν έως 31.12.2014 είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

Ορίζεται ότι, για τα μεμονωμένα υποπρογράμματα που κρίνονται αναγκαία για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι την κατάρτιση του Πρώτου Μακροπρόθεσμου και του Πρώτου Τριετούς Κυλιόμενου Προγράμματος και των οποίων η εκτιμώμενη αξία εκτός ΦΠΑ είναι κατώτερη από τα χρηματικά όρια του άρθρου 21 του ν. 3978/2011 (418.000 ευρώ), η απόφαση ενεργοποίησης λαμβάνεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από εισήγηση του Ανωτάτου Συμβουλίου του οικείου κλάδου.

Παρέχεται η δυνατότητα σύναψης αυτοτελούς σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης με τον ίδιο ή άλλο οικονομικό φορέα και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, με βάση προϊσχύουσες διατάξεις, έχουν εκκινήσει διαδικασίες για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού χωρίς να έχει προβλεφθεί η ταυτόχρονη σύναψη σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης.

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή στις προϋποθέσεις των Στρατιωτικών Σχολών σχετικά με την Ελληνική ιθαγένεια

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis