Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 17/07/2018
Στον Άρειο Πάγο θα συζητηθεί τελικά στις 20 του μηνός το αίτημα των γαλλικών Αρχών για την έκδοση του φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο «το Λίπος». Το πρωί, αν και ήταν προγραμματισμένη στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση για την έκδοσή του, ο εκζητούμενος, ο οποίος είχε εμφανιστεί με αναπηρικό αμαξίδιο στη δικαστική αίθουσα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Έτσι μεταφέρθηκε με φορείο σε ασθενοφόρο και από εκεί στο Γ.Ν. Νίκαιας.
 
[custom:google-ads]
 
Η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης, αλλά όταν ο πρόεδρος ζήτησε την παρουσία του εκζητούμενου ενώπιον του δικαστηρίου, αυτός ήρθε, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, σε αμαξίδιο. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ κατέθεσε πως ο εκζητούμενος έχει υψηλή πίεση, ενώ η συνήγορος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συζήτησης. 
 

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο φερόμενος ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας είχε αποφυλακιστεί το 2015 για λόγους υγείας, ωστόσο επανήλθε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, με λεία περίπου 1 εκατ. ευρώ.

φωτογραφίες: Xάρης Γκίκας

 

 
 
 
 
 
 
Οι γαλλικές Αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανασβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.
 
Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ακόμη 13 άτομα, εκ των οποίων 11 Γεωργιανοί. 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis