Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:53 | 23/01/2017

Η ανακοινωση, πριν από 11 μήνες, για την τοποθέτηση του ταξίαρχου Κώστα Λαγουδάκη ως Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου " πάγωσε " αρκετούς αλλά και τον ίδιο που θα μετακόμιζε σε μια δύσκολη αστυνομική διεύθυνση μη γνωρίζοντας πρόσωπα, συνθήκες και καταστάσεις. 

Η μοναδική εμπειρία του από Ηράκλειο ήταν ως νέος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τέλη της δεκαετίας του ´90 και κατόπιν στην υπηρεσία της ΕΙΔΑΔΥΔΕ όπου επικουρικά η δράση της έφτανε σε όλη την Κρήτη. Δεν ήξερε τι θα αντιμετώπιζε, πως θα τον υποδέχονταν οι συναδέλφοι του και σε τι... λακουβες θα έπεφτε με μοναδικό στήριγμα του τη θέληση του να πετύχει και να αφήσει το αποτύπωμα του. 

Μία ακόμα δυσκολία στο "εγχείρημα Λαγουδάκη " ήταν το γεγονός πως το Ηράκλειο δεν είχε καλή εμπειρία από ανώτερους αξιωματικούς εκτός Ηρακλείου και Κρήτης, που υπηρέτησαν ως Αστυνομικοί Διευθυντές στην μεγαλύτερη περιφέρεια του νησιού. 

Πάμπολλα τα παραδείγματα όπου και κάποιοι απ´ αυτούς έφυγαν ακόμα και με κατηγορίες που τις κουβαλούσαν για χρόνια. Με αυτά τα... βαρίδια λοιπόν στις αποσκευές του ο Ρεθυμνιώτης Αξιωματικός ήλθε στο Ηράκλειο και όχι μόνο πήρε Άριστα αλλά φεύγει για τα Χανιά με κολακευτικά λόγια για το έργο του που διακρίνονταν από τους εξης πυλώνες : εργατικότητα, σοβαρότητα, χαμηλό προφίλ και καλές σχέσεις με όλους όσοι εμπλέκονται με την Αστυνομία- αστυνομικούς, θεσμικούς, δημοσιογράφους και απλούς πολίτες. 

Και πιστέψτε μας πιο εύκολο ειναι να τετραγωνίσει κανείς τον κύκλο παρά να κατορθώσει το... ακατόρθωτο να φύγει κάποιος που δεν ήλθε και στο πιο φιλικό περιβάλλον και να μετακινείται με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η πιο δύσκολη στιγμή του- κατά τον ίδιο- το άγριο έγκλημα της Ρογδιάς όπου εντελώς στα σκοτεινά η αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί το χάος και σε χρόνο - ρεκόρ να διαλευκάνει μια υπόθεση που φάνταζε άλυτος γρίφος. Και η μεγαλύτερη ικανοποίηση του; Μα πως μετά από πολλά πολλά χρόνια το πολεμικό κλίμα στις τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου με τα επεισόδια, τις κολασμένες νύχτες και τους τραυματίες ακόμα και νεκρούς των προηγούμενων χρόνων αποτέλεσε φέτος παρελθόν και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων για τον τρόπο που λειτούργησε! 

Κι αυτή η εμπειρία θα αποτελέσει την καλύτερη παρακαταθήκη για ένα λαμπρό, σοβαρό και εργασιομανή αξιωματικό που προτιμάει περισσότερο να δουλεύει χωρίς θόρυβο αλλά που να φέρνει αξιόπιστα αποτελέσματα !

cretalive.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis