Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 05/12/2017

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, η Αντιτρομοκρατική, ένα ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και δεκάδες ελεύθεροι σκοπευτές- που θα είναι ακροβολισμένοι στις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας- και 200 Τούρκοι κομάντος με 10 τεθωρακισμένα οχήματα αναμένεται να γίνουν η «σκιά» του Τούρκου προέδρου κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Πάνοπλοι αστυνομικοί σε διάφορες ταράτσες στην Αθήνα θα ενημερώνουν το κέντρο επιχειρήσεων για οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση πριν και μετά την άφιξη του «Σουλτάνου» στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα φυλάσσεται «ασφυκτικά» και η Πρεσβεία της Τουρκίας στη χώρα μας, ενώ οι αρχές θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα γύρω από επιχειρήσεις τουρκικού ενδιαφέροντος στον νομό Αττικής, υπό τον φόβο να εκδηλωθεί κάποια επίθεση λόγω της επίσκεψης Ερντογάν από «αντιφρονούντες» ή αντικυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας, τα οποία διαμένουν στη χώρα μας.

[custom:google-ads]

Την ίδια στιγμή 200 Τούρκοι κομάντος θα βρίσκονται στο πλευρό του Τούρκου Προέδρου   ο οποίος θα φτάσει στη χώρα μας το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και την περιοχή της Θράκης.

Χθες το πρωί έφτασε η πρώτη ομάδα των «κομάντος», ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και η δεύτερη ειδική ομάδα που θα περιλαμβάνει τους περισσότερους κομάντος. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα αποτελούν την προσωπική φρουρά του Ερντογάν και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα τις συζητήσεις με τους Έλληνες αστυνομικούς  σχετικά με τον σχεδιασμό των αυστηρών μέτρων ασφαλείας και το «δίχτυ» που θα απλωθεί γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο ελληνικό έδαφος μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσει στην Άγκυρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πέραν του «προσωπικού ασφαλείας» του Τούρκου Προέδρου θα έρθουν στη χώρα μας και περίπου 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα, στα οποία θα επιβαίνουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας και θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν. Χθες στην Ελληνική Αστυνομία έκαναν πυρετωδώς συσκέψεις και σχεδιασμό καθώς πέραν της άφιξης του Τούρκου Προέδρου μία μέρα νωρίτερα θα κληθούν να διαχειριστούν και την ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που είθισται να γίνονται σοβαρά επεισόδια τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ακόμη και για αυτή την ημέρα δεν υπάρχει τελικός σχεδιασμός παρά μόνο κάποια αρχικά πλάνα, καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με  πληροφορίες ο Ρετζέπ- Ταγίπ Ερντογάν θα φτάσει στη χώρα μας το πρωί της Πέμπτης γύρω στις 11:30 και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε κατάθεση στεφάνου στον άγνωστο στρατιώτη αμέσως μετά συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά από μία μικρή ανάπαυλα για ξεκούραση στο ξενοδοχείο αναμένεται να ακολουθήσει δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε το πρόγραμμα των δύο «πρώτων κυριών» των δύο χωρών, το οποίο πρόκειται να είναι ξεχωριστό. Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει οι δύο σύζυγοι να επισκεφθούν τόσο το Μουσείο Μπενάκη, όσο και την Ακρόπολη, ωστόσο αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Πάντως, τη συγκεκριμένη μέρα το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι απαγορευτικό για τους πολίτες, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι θα είναι κλειστοί και θα γίνονται παρακάμψεις, γεγονός που θα δημιουργήσει απίστευτη ταλαιπωρία για τους Έλληνες οδηγούς.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis