Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 23/06/2020

Τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες υπάρχει μια αναταραχή στο Αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας κάποιον μετακινήσεων συναδέλφων από συγκεκριμένη υπηρεσία της ΓΑΔΘ.

Ως συνδικαλιστές, ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, και είναι το πρωτεύον, είναι να προστατεύουμε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.


Όμως υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να επισημανθεί γιατί δημιουργεί μια διαστρέβλωση όλης αυτής της «συνδικαλιστικής αποστολής».

Το τελευταίο χρόνο, οι αποσπάσεις και οι μετακινήσεις για ενίσχυση κάποιας Υπηρεσίας από μια άλλη, της ΓΑΔΘ, για υπηρεσιακές ανάγκες, και μάλιστα από διαταγές που έρχονται από ανωθεν (δεν έχουν καμία σχέση με διάταγη που εκδίδει η Γενική), είναι παρά πολλές. Μάλιστα για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, πριν από λίγους μήνες μετακινήθηκαν συνάδελφοι από Υπηρεσίες που ανήκουν στο Αρχηγείο σε Υπηρεσία (Διεύθυνση) της Γενικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με διαταγή που ήρθε απευθείας από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκεί όμως δεν είδα να γίνεται κάποιο έκτακτο διοικητικό συμβουλίο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ή να έχει γίνει και κάποια κινητοποίηση-διαμαρτυρία, παρόλο που υπήρχαν ακόμα και εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι με συνδικαλιστική ιδιότητα! Αυτοί οι συνάδελφοι δεν είχαν δικαιώματα; Επίσης λόγω των μέτρων του κορονοϊού διατάζονταν μετακινήσεις και αποσπάσεις συναδέλφων, πάλι με διαταγές από άνωθεν και όχι από τη Γενική (απλώς η Γενική και ο Γενικός, τις εκτελούσε), και ούτε εκεί είδα κάποια κινητοποίηση-διαμαρτυρία και έκτακτα διοικητικά συμβούλια.

Γιατί άραγε;

Επίσης ακόμα δεν έγιναν κοινοιτοποιήσεις-διαμαρτυρίες και για αλλά μείζωντα θέματα (επιδόματα, βαθμολόγιο, αναδιάρθωση ΓΑΔΘ, παραβιάσεις στο ωράριο εργασίας κτλ). Μήπως γιατί δεν θέλουμε να «συγκρουστούμε» και «φοβόμαστε» τον Υπουργό ή τους Στρατηγούς και τον Αστυνομικό Διευθυντή ή όχι; Ή μήπως γιατί από αυτές τις Υπηρεσίες δεν έχουμε «δεξαμενή ψήφων»;
Όπως και να έχει, πρέπει σαν συνδικαλιστές να είμαστε κοντά σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, απ’ όλες τις υπηρεσίες, είτε μας ψηφίζουν είτε όχι, για να προστατεύουμε τα εργασιακά τους δικαιώματα, και να επισημαίνουμε τις πράξεις και τις παραλήψεις της διοίκησης, όσο ψηλά και να βρίσκετε αυτή, και να ενεργούμε όπως ορίζει ο νόμος για το συνδικαλισμό. Γιατί ούτε πρέπει να συνδιοικούμε, ούτε να κάνουμε (ελπίζω όχι) αλισβερίσια…

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis