Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 02/06/2019

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάκος Δημοσθένης

Του Πάκου Δημοσθένη

Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τις τελευταίες εκλογές της Ένωσης. Δυστυχώς όταν μεγαλώνεις διαπιστώνεις ότι ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα από ότι θα ήθελες. Δεν ήταν εύκολη περίοδος η τελευταία μας θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αντιμετωπίσαμε την διάλυση των μάχιμων υπηρεσιών, την καταστροφή της νοοτροπίας των  συναδέλφων, την απαξίωση από τους ανώτατους αξιωματικούς και πολλά άλλα που κατά καιρούς έχουμε αναλύσει και καταγγείλει.

Ως Ένωση δεν αφήσαμε τίποτα να πέσει κάτω, διεκδικήσαμε τα πάντα, ασχοληθήκαμε με τα πάντα, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι. Σημειώνω εδώ ότι το σωματείο δεν διοικεί, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ. Από όλα τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, το μεγαλύτερο ήταν οι αγκυλώσεις της Διοίκησης σε ένα μοντέλο αστυνομίας που δεν συμβαδίζει με την εποχή, αλλά μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί πριν 4-5 δεκαετίες. Κατά τη γνώμη μου οι Διοικήσεις δεν θα αλλάξουν ποτέ αν εμείς δεν τους υποχρεώσουμε. Το πρόβλημα δεν είναι στα πρόσωπα, αλλά καθαρά συστημικό.

Η Αστυνομία πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, πρέπει να ξαναβρεί ο Αστυνομικός του δρόμου την χαμένη περηφάνια του, πρέπει όλοι να αποφασίσουν τι Αστυνομία θέλουν και τι τέλος πάντων θέλουν από εμάς. Είναι αστείο με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης να λειτουργεί η Αστυνομία σύμφωνα με το τι επιτάσσει η πολιτική ιδεολογία του κάθε κόμματος, η κάθε πολιτική νεολαία και όχι η πραγματικότητα και οι ανάγκες του πολίτη.

Αγαπητοί συνάδελφοι όμως εμείς οι ίδιοι πρέπει να το ζητήσουμε αυτό. Όταν στον βωμό του να περάσουμε λίγο καλύτερα κάνουμε εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά μας , τους δίνουμε το δικαίωμα να μας κάνουν σάκο του μποξ σε όλα τα επίπεδα.

 

Μην ζητάμε λοιπόν να αλλάξουν τα πράγματα έτσι από μόνα τους!!!

Ας τους υποχρεώσουμε εμείς να το κάνουν!!!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis