Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:40 | 15/04/2016

Μέσω του δικηγορικού γραφείου Ηλία Χρίστου, μητέρα και οι δυο γιοι της προτίθενται να υποβάλουν παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, για επίθεση και κακοποίηση.   

Πρόκειται για 50χρονη και τους γιους της ηλικίας 29 και 18 ετών αντίστοιχα και το παράπονο αφορά αστυνομικούς του Σταθμού Κιτίου, που κλήθηκαν να διερευνήσουν δυστύχημα στη Δρομολαξιά, στο οποίο ενεπλάκη ο 29χρονος.  

Όπως υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της η παραπονούμενη, ένας αστυνομικός τον οποίο κατονομάζουν και συνάδελφοί του αρχικά επιτέθηκαν στον γιο της που προσπαθούσε να αλλάξει ελαστικό μετά από μικρό δυστύχημα που προκάλεσε και μετά στην ίδια και τον 18χρονο γιο της που προσπάθησαν να τον προστατέψουν.  

Ο 29χρονος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των παραπονουμένων, μετά που έσκασε το ελαστικό του, κτύπησε σε κάγκελα οικίας και σταμάτησε πιο κάτω για να το αλλάξει, όταν άρχισαν να τον κτυπούν αναίτια οι αστυνομικοί που έφθασαν στο μέρος. Και οι τρεις παραπονούμενοι υποστηρίζουν ότι υπέστησαν μώλωπες και εκδορές από τους αστυνομικούς, προσκομίζοντας σχετικές φωτογραφίες μαζί με το παράπονό τους.  

Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, στη Λάρνακα παραπέμπουν στο μήνυμα που δόθηκε στις 2 Απριλίου για την υπόθεση (όταν σημειώθηκαν τα γεγονότα στις 7. 30 το βράδυ), βάσει του οποίου ο 29χρονος εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος. Όταν εντοπίστηκε στην περιοχή από αστυνομικούς, τους επιτέθηκε βρίζοντάς τους, ενώ η μητέρα του και ο 18χρονος προσπάθησαν και εκείνοι ασκώντας βία να τον αποσπάσουν από τα χέρια τους.  

Σχετικά με την υποβολή του παραπόνου της οικογένειας, αρμόδια αστυνομική πηγή ανέφερε στον «Φ» ότι η Αστυνομία θα εξετάσει την περίπτωση, όταν φτάσει κοντά της η υπόθεση, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Παραπόνων. Διευκρίνισε, επίσης, ότι ανεξαρτήτως του παραπόνου, η Αστυνομία θα ολοκληρώσει τον φάκελο της υπόθεσης του δυστυχήματος και θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.    

Γράφει: Πάμπος Βάσιλας 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis