Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:32 | 05/06/2021

Μια γυναίκα από την Ουάσιγκτον ανάγκασε την υιοθετημένη 6χρονη κόρη της να υποβληθεί σε πολλές περιττές χειρουργικές επεμβάσεις και περισσότερες από 470 ιατρικές θεραπείες, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η 31χρονη Σόφι Χάρτμαν έβαζε την κόρη της να φοράει στηρίγματα ποδιών και να κάνει χειρουργικές επεμβάσεις για να εγκαταστήσει έναν σωλήνα σίτισης, καθώς και έναν σωλήνα για τον καθαρισμό των εντέρων του παιδιού.

Η Χάρτμαν αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες δεύτερου βαθμού για επίθεση κατά παιδιού και για απόπειρα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς κατηγορείται για ψευδείς ισχυρισμούς ότι η 6χρονη κόρη της υπέφερε από μια σπάνια νευρολογική διαταραχή.

Οι κατηγορίες εναντίον της Χάρτμαν προέκυψαν μετά από μια αστυνομική έρευνα διάρκειας ενός μηνός που ξεκίνησε όταν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παιδιών του Σιάτλ ενημέρωσαν το Τμήμα Παιδιών και Νεολαίας τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, ειδικοί στο νοσοκομείο ζήτησαν σύσκεψη αφού ανησυχούσαν ότι η Χάρτμαν ζητούσε «όλο και πιο επεμβατικές διαδικασίες» για το κοριτσάκι. Οι γιατροί σημείωσαν ότι πίστευαν πως διατρέχει «σημαντικό κίνδυνο».

«Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το πιθανό κίνητρο, μόνο το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς», έγραψε η Dr Rebecca Wiester, διευθύντρια του Παιδικού Νοσοκομείου του Σιάτλ, σε επιστολή της στις 19 Φεβρουαρίου που οδήγησε σε έρευνα. Η επιστολή, η οποία ανέφερε ότι το παιδί διέτρεχε «σοβαρό κίνδυνο», συνυπογράφηκε από άλλους γιατρούς.

Ως αποτέλεσμα, το κορίτσι, το οποίο αναφέρεται με τα αρχικά C.H., απομακρύνθηκε από τη φροντίδα της μητέρας της τον Μάρτιο και τέθηκε υπό παρακολούθηση στο παιδικό νοσοκομείο για 16 ημέρες.

Η Σόφι Χάρτμαν
Η Σόφι Χάρτμαν / Φωτογραφία: Q13 FOX Seattle / YouTube

Οι γιατροί είπαν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το κορίτσι μπόρεσε να πιει υγρά μόνη της, να πάει στο μπάνιο και να τρέξει και να περπατήσει χωρίς τη χρήση στηρίγματος ή αναπηρικής καρέκλας.

«Σε κανένα σημείο κατά την εισαγωγή της δεν υπήρχαν ευρήματα ή αναφερόμενα συμπτώματα που να υποστηρίζουν οποιαδήποτε από τις προηγούμενες διαγνώσεις της», αναφέρουν έγγραφα του δικαστηρίου που κατατέθηκαν στις 24 Μαΐου.

«Όλα τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της εισαγωγής της υποδηλώνουν ότι η C.H. είναι μια υγιής νεαρή 6χρονη που θα συνεχίσει να επωφελείται από την αποκλιμάκωση της ιατρικής υποστήριξης και την ομαλοποίηση της παιδικής της εμπειρίας», αναφέρεται σε ένα από τα έγγραφα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κορίτσι είχε διαγνωστεί με νευρολογική διαταραχή, αλλά η διάγνωση βασίστηκε σε συμπτώματα που τους ανέφερε η Χάρτμαν. Μεταξύ των συμπτωμάτων που φέρεται να αναφέρει η Χάρτμαν ήταν σοβαρές επιληπτικές κρίσεις. Από τότε οι γιατροί είπαν ότι τα συμπτώματα δεν παρατηρήθηκαν ποτέ από κανέναν άλλο πέρα από τη Χάρτμαν.

Το παιδί αναγκάστηκε σε «όλο και πιο επεμβατικές» διαδικασίες, με χειρουργικό εμφύτευμα σωλήνα τον Ιούλιο του 2017 για να λαμβάνει τροφή, νερό και φάρμακα απευθείας στο στομάχι, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 της είχε τοποθετηθεί χειρουργικά ένας σωλήνας στο έντερο.

Επίσης, η θετή μητέρα του παιδιού ζητούσε χειρουργικό ορμονικό εμφύτευμα για την καταστολή της πρώιμης έναρξης της εφηβείας, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η Χάρτμαν συνέχιζε να πιέζει το παιδί, το οποίο απομακρύνθηκε από τη φροντίδα της τον Μάρτιο, να χρησιμοποιεί στηρίγματα ποδιών ή αναπηρική καρέκλα, χωρίς να τα χρειάζεται. Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία του κοριτσιού, έχει κάνει περισσότερα από 474 ιατρικά ραντεβού από το 2016, ενώ έχει επίσης υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβατικές διαδικασίες.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έρανοι και η μητέρα του μικρού κοριτσιού χρησιμοποίησε χρήματα για να αγοράσει ένα ειδικό όχημα για αναπηρικά αμαξίδια. Μάλιστα, ενώ όλα αυτά συνέβαιναν, φέρεται να είπε σε κάποιον ότι η C.H. θα μπορούσε «να μας αφήσει ανά πάσα στιγμή» και σύμφωνα με τους ερευνητές, διαπίστωσαν ότι η Χάρτμαν είχε κάνει διαδικτυακές αναζητήσεις που περιλάμβαναν «τραγούδια για κηδεία» και «πώς να πληρώνεσαι για να φροντίζεις ένα μέλος της οικογένειας με αναπηρία».

Σε συνέντευξη το 2019 στο KING 5, η Χάρτμαν είπε ότι είχε υιοθετήσει από μωρά δύο αδελφές από τη Ζάμπια και ότι η μία είχε μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται εναλλασσόμενη ημιπληγία της παιδικής ηλικίας (AHC). «Ξέρω ότι περπατά αυτή τη στιγμή, αλλά ήταν κυριολεκτικά παράλυτη όλη μέρα χθες», είπε η Χάρτμαν τότε.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Q13 Fox, στο παιδί δόθηκε μια ευχή από το ίδρυμα Make-a-Wish το 2019. Σε ένα βίντεο με το ίδρυμα, η Χάρτμαν συζήτησε τον αντίκτυπο του AHC.

Μετά τις κατηγορίες εναντίον της γυναίκας, το Make a Wish εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως «Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό ισχυρισμό και οποιαδήποτε απειλή για την ευημερία ενός παιδιού δεν ευθυγραμμίζεται με το επίκεντρο της παιδικής μας αποστολής. Ελπίζουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί γρήγορα προς όφελος του παιδιού».

Ο δικηγόρος της Χάρτμαν, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς. «Ο γιατρός από το Παιδικό Νοσοκομείο του Σιάτλ που βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό πίσω από τις κατηγορίες για αυτήν την υπόθεση δεν είναι ειδικός σε αυτήν την ασθένεια. Πιθανότατα έχει ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία σε αυτήν την ασθένεια», δήλωσε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KING.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis