Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:58 | 21/09/2015

Μία 44χρονη μητέρα πέντε παιδιών από το Ισραήλ εγκατέλειψε τη χώρα για να μεταβεί στην Τουρκία, ώστε από εκεί να φτάσει στη Συρία και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Η επίδοξη Αράβισσα τζιχαντίστρια, όμως, όπως αναφέρει το ισραηλινό δίκτυο i24news, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία ότι ήθελε να γίνει μέλος του ΙΚ και απελάθηκε στο Ισραήλ.

Η 44χρονη Ιμάν Καντζού που είναι μητέρα πέντε αγοριών και ζει στην περιοχή Σέφα-αμρ ταξίδεψε στην Τουρκία με τον πατέρα της τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ισραηλινή αστυνομία, μάλιστα, είχε την πληροφόρηση πως σκόπευε να φτάσει στην Συρία ώστε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά τα σχέδιά της ανατράπηκαν από τους Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι την συνέλαβαν και την έστειλαν στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το ισραηλινό δίκτυο, η Καντζού που έχει γεννηθεί στην Ναζαρέτ και έχει διδακτορικό Ισλαμικών Σπουδών, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της δήλωσε πως ταυτίζεται με την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους και πως ήθελε να δώσει διαλέξεις στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για τον νόμο της σαρία.

Σε αντίθεση με την 44χρονη, ο πατέρας της δεν φέρεται να ήθελε να ακολουθήσει τα πλάνα της, ενώ κανείς από την οικογένειά της δεν γνώριζε την επιθυμία της.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis