Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 22/11/2017

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι δεν αφήνει την αστυνομία να επέμβει σε περιοχές όπως αυτή των Εξαρχείων «για να μην ενοχληθούν οι σύντροφοι» επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «η αστυνομία δεν αφήνεται ελεύθερη να βάλει τάξη στα Εξάρχεια και αυτό είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν είναι μόνο πρόβλημα καταστολής».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πρέπει να συνομιλήσουμε με κατοίκους και επιχειρηματίες εκεί» και μίλησε για κατασκευή έργων υποδομής που θα αναβαθμίσουν την περιοχή, όπως πχ σταθμός μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων, ή κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη συνοικία. Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «τολμηρό σχέδιο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με αφετηρία το αρχαιολογικό μουσείο» ώστε «να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Πολυτεχνείου και να δώσουμε την αίσθηση στους κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας ότι νοιαζόμαστε για την ποιότητα ζωής τους».

[custom:google-ads]

«Για τα ζητήματα αυτά χρειάζεται καρότο και μαστίγιο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του για «κατάργηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου έτσι όπως εφαρμόζεται από αυτή την κυβέρνηση», κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και των επεκτάσεών του από τον κ. Κοντονή, την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, καθώς και την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για τις άδειες των κρατουμένων.

«Το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι αριστερή, δεξιά ή κεντρώα πολιτική. Είναι η επιβεβλημένη πολιτική» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας» από την εγκληματικότητα σε πάρα πολλές περιοχές της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα θέματα καθημερινότητας του πολίτη και το ρόλο της δημόσιας διοίκησης μίλησε για την ανάγκη ενός «επιτελικού κράτους» σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην αξιολόγηση του δημοσίου και των υπαλλήλων, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν θα δεχτεί μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για πελατειακούς λόγους». Ενώ, για ακόμη μια φορά έκανε λόγο για συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην παροχή δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis