Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:33 | 14/11/2018

Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί τελείως, με την πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και προσεέθεσε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος όπως τα πάρκα και οι πλατείες, και οι μπαχαλάκηδες, οι ρουβίκωνες και έμποροι ναρκωτικών να ξέρουν ότι την επόμενη ημέρα θα πεταχτούν έξω.

Πρότεινε ακόμη την αναθεώρηση και του άρθρου 110 που προβλέπει την αναθεωρητική διαδικασία του Συντάγματος, ώστε να γίνει πιο σαφής και προσέθεσε ότι δεν θα επιτρέψει στην κυβερνητική πλειοψηφία να κάνει «συνταγματικό ακτιβισμό που αντιβαίνει στο πνεύμα και στο γράμμα του Συντάγματος».

Επανέλαβε την πρότασή του, η παρούσα Βουλή θα κρίνει αναθεωρητέες όλες τις διατάξεις που θα προτείνουν τα κόμματα και η επόμενη να αποφασίσει ποιες θα αναθεωρηθούν με απλή ή διευρυμένη πλειοψηφία. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του είπε ότι «η άρνησή σας να δεχθείτε την πρόταση της ΝΔ έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχετε προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα».
[custom:google-ads]
Αναφέρθηκε στην συμφωνία με την Αρχιεπισκοπή λέγοντας ότι η ΝΔ συμφωνεί στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα σημείωσε: «Προχωράτε στην απόλυση 10.000 ιερέων, για να προκηρυχθούν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο για κολλητούς και φίλους» και τον ρώτησε: «Τι λέτε όμως στους κληρικούς που λογίζονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι: ποιος θα είναι ο εργοδότης τους, ποια θα είναι τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Τους βάζετε σε ένα καθεστώς μεγάλης προσωπικής ανασφάλειας, αλλά θα συνεχίσει να τους πληρώνει το κράτος. Αυτό είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους. Επειδή θέλετε να βολέψετε 10.000 κολλητούς και φίλους στο Δημόσιο λέτε στους κληρικούς να κάνουν στην άκρη».

Για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων απάντησε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει υποχρέωση του κράτους να επιδοτεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τι σαχλαμάρες είναι αυτά που λέτε;».

Συνέχισε, πάντα αναφερόμενος προς τον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι 50.000 Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό και επιλέγουν να πληρώσουν, αυτά είναι παιδιά της μεσαίας τάξης που τους στερείτε τη δυνατότητα να σπουδάσουν στην χώρα τους, και στην Ελλάδα να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο στην ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis