Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:10 | 26/10/2020

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών          

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά 

Αθήνα 26 Οκτωβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 400/6

Προς: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

          2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

         3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν.:  1) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α. Αντιστράτηγο κ. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

          2) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γεώργιο

         3) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         4) Πολιτικά Κόμματα

          5) Μ.Μ.Ε.

          6) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Ενίσχυση Υ.Π.Α.Α.Ε.Σ./Γ.Δ.Π.Ε.Ε.Σ.»

         Κύριε Υπουργέ,

         Κύριε Υφυπουργέ,

        Κύριε Αρχηγέ,

        Σας έχουμε κατά καιρούς επισημάνει τόσο με σχετικά υπομνήματά μας, όσο και δια ζώσης, την ζοφερή πραγματικότητα που λαμβάνει χώρα στις μάχιμες υπηρεσίες οι οποίες ασχολούνται με την αντιμετώπιση της μικρής και της μεγάλης εγκληματικότητας και με την προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών και που δυστυχώς έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Πρόκειται για Υπηρεσίες οι οποίες σηκώνουν όλο το «βάρος» αποτελώντας κοσμήματα για την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και συμβάλλουν η κάθε μια από το δικό της μετερίζι στην διαφύλαξη των Νόμων και του Συντάγματος.

Τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν τεράστια έλλειψη προσωπικού. Άμεση ανάγκη η πραγματική ενίσχυση, καθώς πέραν του σαφούς εργασιακού προβλήματος (η λήψη των Ημερησίων Αναπαύσεων, εδώ και μήνες, είναι δυνατή μόνο με αυτοδίκαιη χρήση), υπάρχει το ζήτημα της επικινδυνότητας καθώς τα περισσότερα Α.Τ. δεν έχουν τη δυνατότητα, σε πολλές περιπτώσεις, να διαθέσουν ούτε Σκοπό Κρατητηρίου. Αντί να ενισχυθούν, τουναντίον διατάσσονται να κλείσουν όλα τα γραφεία τους προκειμένου οι αστυνομικοί να απασχοληθούν με την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού!!! Δηλαδή μεγαλοπρεπές λουκέτο με τις εισαγγελικές παραγγελίες και τα δικόγραφα να μένουν ανεκτέλεστα την ίδια ώρα που καθίσταται αδύνατη η φρούρηση όλων των στόχων αρμοδιότητάς τους. Καλούμε τον κύριο Υπουργό και τον κύριο Υφυπουργό να επισκεφθούν τα Αστυνομικά Τμήματα και μαζί μας αν επιθυμούν, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι και όχι ότι τους μεταφέρεται, τις εκατοντάδες ημερήσιες αναπαύσεις που οφείλονται στους συναδέλφους μας, με τους Διοικητές πλέον να “σηκώνουν τα χέρια ψηλά”, αφού το προσωπικό που έχει απομείνει, δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των Υπηρεσιών.

Στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας, υπήρξε μεγάλη ενίσχυση με προσωπικό της Δίκυκλης Αστυνόμευσης και ειδικότερα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κάτι αντίστοιχο όμως δεν συνέβη με τα περιπολικά και με την Ομάδα Ζ η οποία παραμένει καθηλωμένη σε φύλαξη ακίνητων στόχων και σε εκτέλεση ειδικών δρομολογίων.

Η Δ/νση Ασφαλείας Αττικής δε, η οποία μέχρι πρότινος διατασσόταν να εκτελέσει υπηρεσία ένστολη και στης οποίας το αντικείμενο περιλαμβάνεται το 80% της εγκληματικότητας, έχει γονατίσει λόγω των αχρείαστων, άσκοπων και περιττών μέτρων που την έχουν μετατρέψει σε μια Υ.ΜΕ.Τ. με πολιτικά, ενώ ελάχιστοι εργάζονται για το αντικείμενο της υπηρεσίας που ανήκουν. Απαράδεκτες επίσης θεωρούμε τις πρόσφατες Διαταγές προκειμένου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εκτελέσουν μέτρα με στολή, εκτεθειμένοι σε κοινή θέα και στις κάμερες. Έπρεπε να γίνει παρέμβαση των Ενώσεών μας προς τη Γ.Α.Δ.Α. για να προβλέπεται στο μέλλον ρητά η πολιτική περιβολή. Αρκετές υποθέσεις δε, παραμένουν σε εκκρεμότητα με τα δικόγραφα και τις εισαγγελικές υπομνήσεις να πιέζουν ασφυκτικά.

        Το Αρχηγείο  της ΕΛ.ΑΣ. ενδεχομένως λόγω χρόνιων αγκυλώσεων του συστήματος δεν κατάφερε να εγκύψει στην ενίσχυση των μάχιμων Υπηρεσιών προς όφελος της ενδυνάμωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες και στην εξισορρόπηση μεταξύ ατροφικών και υπερτροφικών Υπηρεσιών. Ουδέποτε ασχολήθηκε για την άμεση ανάγκη εξορθολογισμού των μέτρων και έγκαιρη ανακοίνωσή τους από τις προϊστάμενες Υπηρεσίες, ούτως ώστε να μην κατασπαταλάται Αστυνομικό προσωπικό σε πάρεργα, να μην δυσχεραίνεται η καθημερινή λειτουργία και οι τρέχουσες ανάγκες των Υπηρεσιών και να μην διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων Αστυνομικών.

        Και ενώ οι μάχιμες Υπηρεσίες στην κυριολεξία αιμορραγούν, ζητείται η ενίσχυση (!!!) της Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων για επισκέψεις ξένων αξιωματούχων από Υπηρεσίες που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν !!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, διατάσσονται οι υφιστάμενες Διευθύνσεις να δηλώσουν άτομα την Κυριακή (25/10/2020) προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσία την 26/10/2020. Αναφερόμαστε πάντοτε για επισκέψεις επισήμων οι οποίες είναι γνωστές από καιρό !!! Το Π.Δ. 173/2013 και η εβδομαδιαία υπηρεσία που έχει εκδοθεί καταστρατηγούνται κατάφορα, ενώ σε αρκετές Υπηρεσίες μόνη διέξοδος αποτελεί η ανάκληση Η.Α. !!!

         Από την πλευρά μας καλούμε τους συναδέλφους- μέλη μας στους οποίους σε περίπτωση που ανακληθεί η Η.Α. να επικοινωνούν με τα γραφεία των Ενώσεών μας για περεταίρω νομικές ενέργειες. Θα είμαστε δίπλα τους αλλά όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που οφείλουν για τον εαυτό τους.

        Το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει πάτο για τις μάχιμες Υπηρεσίες της Αττικής. Δηλώνουμε ξεκάθαρα στους διοικούντες ότι δεν δουλεύει κανείς στο χωράφι του άλλου. Αν δεν θέλουν τις παρούσες Υπηρεσίες να πάρουν τη γενναία απόφαση και να τις κλείσουν αναλαμβάνοντας και το όποιο κόστος της απόφασής τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, καθ’ ότι όπως φαίνεται  για να επιτευχθεί η εργασιακή αρμονία και η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών που αρμόζει σε Αστυνομία ανεπτυγμένης Χώρας, επιβάλλεται αγώνας και συμμετοχή σε κάθε μορφή αντίδρασης που θα  αποφασισθεί από τα Προεδρεία των Ενώσεών μας, πάντοτε υπό το πρίσμα και την αιγίδα  της Ομοσπονδίας μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Αν.Γεν.Γραμματέας Τσοκαναρίδης Ιωάννης

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Β/Α Αττικής

Ο Πρόεδρος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΠΑΛΑΡΗΣ Αθανάσιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Πειραιά

Ο Πρόεδρος ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων

Η Γενική Γραμματέας ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis