Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:49 | 03/11/2019

Οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά σημειώνουν σειρά επιτυχιών, αποδεικνύοντας καθημερινά την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Policenet.gr εχθές το απόγευμα στις 19:55 η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά πήμε σήμα ότι δράστες ενεργούν διάρρηξη σε οικία στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη.

Σε δύο λεπτά η ομάδα του Μοσχάτου έφτασε στο σημείο, και αφού σταμάτησαν τις μηχανές λίγα μετρά πιο πίσω για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους δράστες, πλησιάζοντας προς την οικία πεζοί, διάκριναν κίνηση εντός της οικίας και κάποιους να προσπαθούν να κρυφτούν σκύβοντας από τα παράθυρα. Αφού διαβιβάσανε ότι εντοπίστηκαν άτομα εντός , οι δράστες κατάλαβαν ότι πλησιάζουν και σε δευτερόλεπτα άρχισαν να βγαίνουν από το πίσω παράθυρο της οικίας τρέχοντας 4 άτομα.

Οι ενέργειες της ομάδας ήταν άμεσες και αποτελεσματικές, καθώς ένας εκ των αστυνομικών πηδάει μέσα στην αυλή ακολουθώντας τους, ενώ οι άλλοι 3 αστυνομικοί απλώνονται άμεσα περιμετρικά της οικίας και των γύρω σπιτιών για να τους περικυκλώσουν.

Οι δράστες ξεκινούν να σκαρφαλώνουν σε παρακείμενες οικίες και ακάλυπτους χώρους, πηδώντας φράχτες όμως η ομάδα δεν σταμάτησε να τους καταδιώκει.

Τελικά οι 3 από τους 4 δράστες εντοπίστηκαν άμεσα στην οδό Αργυρόκαστρου, οπού και εγκλωβίστηκαν από τους 4 αστυνομικούς που τους κατεδίωκαν. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών είχε κρυφτεί κάτω από ένα αυτοκίνητο, όμως η παρατηρητικότητα των αστυνομικών τον ξετρύπωσε.

Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα ενισχύσεις από ετέρες ομάδες της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά για να συνδράμουν πράγμα κυριολεκτικά σε αξιοσημείωτο, που φανερώνει την αποτελεσματικά και συναδελφικότητα όλων των πληρωμάτων!

Λίγα λεπτά αργότερα, αφού όλοι οι αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή προς αναζήτηση και του τέταρτου δράστη, τελικά βρέθηκε από άλλη ομάδα της ΔΙΑΣ να κρύβεται στην αυλή διπλανής οικίας κάτω από εάν τραπέζι τραυματισμένος, καθώς στην προσπάθεια του να διαφύγει είχε τραυματιστεί στον μηρό από κάγκελα.

Μάλιστα προς τιμήν τους οι αστυνομικοί βλέποντας τον να αιμορραγεί, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Πάνω και στους 4 δράστες, οι οποιοι ήταν ΡΟΜΑ, βρέθηκαν κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας, τα οποία οι ιδιοκτήτες της οικίας, που έλειπαν κατά την ώρα της διάρρηξης, τα αναγνωρίσαν και τους επεστράφησαν.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκομένους σταθμούς, στις ομάδες, στους Αλλαγάρχες τους και στα περιπολικά της άμεσης Δράσης, καθώς η ανταπόκριση τους ήταν αστραπιαία και αποτελεσματική. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis