Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:35 | 19/05/2019

Σε μια θυελλώδη νύχτα στη Βόρεια Θάλασσα τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Κρις Λέμονς κοίταξε τον θάνατο κατάματα, επέζησε και τώρα έγινε θέμα σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Ο απελπισμένος εφιάλτης της Βόρειας Θάλασσας είναι τώρα το θέμα ενός ντοκιμαντέρ του BBC με τον τίτλο Last Breath (η τελευταία αναπνοή), το οποίο λέει τη θαυμαστή του ιστορία που εξακολουθεί να ιντριγκάρει τους ειδικούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν κατά μέσο όρο, τρία λεπτά χωρίς οξυγόνο. Απίθανο, αλλά ο Κρις Λέμονς επέζησε για 38 λεπτά.

[custom:google-ads]

Το πώς ο Λέμονς επέζησε μόνος του με σχεδόν καθόλου αέρα για 38 λεπτά σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη εξακολουθεί να αποτελεί αίνιγμα για τους εμπειρογνώμονες. Η καλύτερη εξήγηση που μπορούν να προσφέρουν είναι ότι το ακραίο κρύο προκάλεσε το σώμα του να «κλείσει», επιτρέποντας στα ζωτικά του όργανα να υπολειτουργούν με το μικροσκοπικό κομμάτι οξυγόνου που απέμενε στο σύστημά του.

 

Στην προσπάθεια να τον επαναφέρουν μετά από δύο αναπνοές, ο Λέμονς πήρε ανάσα. Ωστόσο, ακόμα και τότε οι πιθανότητες να λειτουργήσει ο εγκέφαλος του λόγω έλλειψης οξυγόνου ήταν απειροελάχιστες. Αλλά μέσα σε λίγα λεπτά ο Λέμονς άρχισε να μιλάει με συνέπεια. Πραγματικά είχε εξαπατήσει τον θάνατο.

politik.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis