Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:32 | 02/08/2018

Όταν ξεκίνησα να γράφω τη στήλη αυτή ήταν οι ημέρες με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Αυτά που βιώσαμε ήταν απίστευτα, η τραγωδία ανείπωτη. Τα συλλυπητήρια δεν αρκούν δυστυχώς, ας είναι η τελευταία φορά που ως Χώρα υφιστάμεθα τέτοιο σοκ.

Η Ένωσή μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πυρόπληκτους συγκεντρώνοντας αγαθά και διοργανώνοντας αιμοδοσία. Ελάχιστη προσφορά αλλά η αλληλεγγύη μεταξύ συμπολιτών είναι κάτι ουσιώδες. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας αστυνομικούς και πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν.

Στα συνδικαλιστικά τώρα για μας οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Οι μάχιμες Υπηρεσίες είναι σε αποδρομή, λύση δεν βρίσκεται και δεν υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.

Μόνο θέμα μας τα εργασιακά, η αξιοπρέπειά μας. Μια Γ.Α.Δ.Α. με 4.500 οργανικές θέσεις μείον, υπηρεσιακές ανάγκες μεγαλύτερες από πριν 3 χρόνια, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν.

Πρέπει όλοι να αποφασίσουμε άμεσα τι θέλουμε. Η Ένωση έθεσε την ατζέντα και μάλιστα πολύ σκληρή.

Κλείσαμε τη Δ.Α.Ε., την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών (ως τώρα που γράφω) θα πάμε για ευθεία σύγκρουση από τα τέλη Αυγούστου.

Εδώ και τώρα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν σε Επίσημα και Αρχηγείο και να επιστρέψουν στην Αττική οι εκατοντάδες αποσπασμένοι στην περιφέρεια, κάποιοι από τους οποίους είναι εκτός με αποσπάσεις επί χρόνια παράτυπα.

[custom:google-ads]

Δεν με αφορά αν κάποιοι θα ξεβολευτούν, ας αποφασίσουν οι συνάδελφοι τι συνδικαλιστές και τι Αστυνομία θέλουν. Συνδικαλιστές για ρουσφέτια ή για υπηρεσιακά προβλήματα, Αστυνομία Επισήμων και Επιτελείων ή Αστυνομία που κάνει τη δουλειά της με σοβαρό αποτέλεσμα και σοβαρές εργασιακές συνθήκες για τους ανθρώπους της. Δυστυχώς, όταν θίγεις τέτοια ζητήματα σε αποκαλούν «εχθρό του λαού» και ότι δεν θέλεις το καλό των συναδέλφων.

Με εκείνους που απομείναν να δουλεύουν στο δρόμο τι θα γίνει, αν συνεχιστεί η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πληρώνονται τα ίδια, δεν θα παίρνουν ρεπό, θα πηγαίνουν κατηγορούμενοι, θα δουλεύουν και για τους άλλους που έχουν «κρυφτεί»;;;

Σε αυτά που γράφω προφανώς θα υπάρξουν πολλές ενστάσεις, δεν θα καθίσω όμως να απολογηθώ για τα λάθη συνδικαλιστών πριν 10 χρόνια που είναι συνυπεύθυνοι για το χάλι στο οποίο φτάσαμε.

Εκείνοι χάιδευαν αφτιά, ασχολήθηκαν μόνο με τη σύνταξή τους, δημιούργησαν και δεν έκλεισαν ποτέ τις τρύπες του Κώδικα Μεταθέσεων και πολλά άλλα.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε επιθετικό συνδικαλισμό, στηρίζοντας τις Υπηρεσίες πρώτης γραμμής ώστε όταν εργάζονται να έχουν τουλάχιστον αξιοπρέπεια. Όταν πάμε στους Υπουργούς και μιλάμε για επικίνδυνο επάγγελμα, για ποιους μιλάμε;

Είστε μαζί μας ή θέλετε να συνεχίσει η ίδια κατάσταση;

 

Του Πάκου Δημοσθένη

Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

** Το  άρθρο  αναρτήθηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας "Σύγχρονη Αστυνομία"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis