Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:27 | 13/04/2020

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και τους επιπλέον κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης μίλησε στον «Ε.Κ.» η ομογενής αστυνομικός του NYPD, Ελένη Ταζέ.

Η αστυνομικός Ταζέ εντάχθηκε στο NYPD πριν από έξι χρόνια και υπηρετεί στο Τμήμα Κοινωνικών Υποθέσεων. Παρότι η αποστολή του αστυνομικού στη Νέα Υόρκη είναι φύσει ιδιαίτερη και επικίνδυνη, η ίδια κάνει λόγο για μια «πρωτόγνωρη κατάσταση».

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, αλλά και μια κατάσταση που υφίσταται παγκοσμίως. Μια μάχη με έναν αόρατο εχθρό που δεν είχαμε βιώσει ποτέ. Πιστεύω όμως στο NYPD. Οι άνθρωποί του είναι οι κατάλληλοι γι’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Στο παρελθόν, ως NYPD -αλλά και ως κοινωνία- βρήκαμε την δύναμη ψυχής να σταθούμε όρθιοι σε ένα συμβάν όπως αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου», επισημαίνει.

Ασφαλώς, το NYPD αυτή την περίοδο μετράει απώλειες. Τόσο σε στελέχη που έχασαν την ζωή τους, όσο και σε κάποια άλλα μέλη του, που βρίσκονται εκτός μάχης προσωρινά, λόγω του κορωνοϊού, διαμορφώνοντας δυσκολότερες συνθήκες για τους συναδέλφους τους, που μένουν ενεργοί.

Φωτογραφία: Παραχώρηση Ελένης Ταζέ

 

«Δυστυχώς, έχουμε χάσει αρκετά άτομα, τόσο ένστολους, όσο και εργαζόμενους σε άλλα πόστα. Επίσης, απουσιάζουν άτομα που έχουν ασθενήσει. Ακούμε, βέβαια, ότι οι αριθμοί αυτοί μειώνονται. Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι η υπηρεσία μας παρέχει όλα τα προστατευτικά μέσα, όπως γάντια, μάσκες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί», προσθέτει.

Σύμφωνα με την αστυνομικό Ταζέ, κύρια αποστολή της Αστυνομίας είναι πρωτίστως να φέρει τους πολίτες προ της ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

«Δεν είναι το θέμα να συλλάβουμε άτομα. Παρεμβαίνουμε σε εστίες που παραμένουν ανοικτές, όπως τα εστιατόρια, τα σούπερ μάρκετ και κάθε κοινόχρηστος χώρος. Υπενθυμίζουμε στον κόσμο να κρατάει αποστάσεις, να μην κυκλοφορεί σε ώρες αιχμής εάν δεν είναι απαραίτητο και, επίσης, να αναλαμβάνουν την ατομική ευθύνη και να χρησιμοποιούν και οι ίδιοι γάντια και μάσκες. Με βάση την εικόνα που εγώ εισπράττω, θεωρώ ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει λάβει το μήνυμα. Σίγουρα, υπάρχει ένα ποσοστό που είναι ανακόλουθο, αλλά οι περισσότεροι συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κυβερνητικών Αρχών και της Αστυνομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Παραμένουμε άνθρωποι…»

Στην περίοδο που η οδηγία-εντολή «μείνετε σπίτι» έχει την πιο ουσιαστική σημασία για κάθε οικογένεια και πολίτη ξεχωριστά, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να την ακολουθήσουν. Δεν έχουν την πολυτέλεια να εργαστούν από το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι στο πόστο τους και, ανά πάσα στιγμή, στον δρόμο και όπου υπάρχει ανάγκη παρέμβασης. Η Ελένη Ταζέ έχει έναν επιπλέον λόγο να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την υγεία των δικών της ανθρώπων, με δεδομένο πως, ανεξαρτήτως των μέσων προστασίας, έχει αυξημένο κίνδυνο να εκτεθεί στον φονικό κορωνοϊό.

Φωτογραφία: Παραχώρηση Ελένης Ταζέ

 

«Εγώ πρέπει να εμφανίζομαι πάντα με την στολή μου στην δουλειά, γιατί αυτή είναι η αποστολή του αστυνομικού. Είμαστε πάντα στην υπηρεσία του καθήκοντος, όμως παραμένουμε άνθρωποι και είμαστε εύθραυστοι. Λαμβάνω όποια μέτρα μπορώ, κρατάω τις αποστάσεις, φοράω μάσκα και γάντια. Με το που τελειώνει η βάρδια, δεν έρχομαι σε επαφή με την οικογένειά μου, εάν δεν έχω κάνει γενική απολύμανση. Γενικότερα, έχω μειώσει τις επαφές μου, βλέπω μόνο άτομα που είναι απαραίτητο να δω. Αλλιώς, μέσω Διαδικτύου. Τις προάλλες, τραγουδήσαμε τα χρόνια πολλά σε έναν δικό μας, με τηλεδιάσκεψη. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Εχουν ήδη χαθεί πολλές ζωές από τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων φίλοι και γνωστοί», αναφέρει η ομογενής του NYPD.

Η Ελένη Ταζέ γεννήθηκε στην Ελλάδα, όμως διέμεινε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά της, όταν ήταν παιδί. Επέστρεψε, όμως, στην πατρίδα και για αρκετά χρόνια εργαζόταν ως φαρμακευτική αντιπρόσωπος, στην Λάρισα. Εκανε την αντίστροφη πορεία το 2009, με σύζυγο και παιδί. Εδωσε εξετάσεις για το NYPD λίγα χρόνια αργότερα ακολουθώντας τον δρόμο του παππού της.

«Ο παππούς μου ήταν στην Δίωξη Ναρκωτικών. Από μικρή άκουγα τις ιστορίες του, οι οποίες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Ηταν σαν να είχα ζήσει ένα μυθιστόρημα. Οταν άκουσα ότι θα γίνονταν διαγωνίσματα για το NYPD, βρήκα το κίνητρο και συμμετείχα. Εγραψα πάρα πολύ καλά και θεώρησα ότι είναι γραπτό να ακολουθήσω το επάγγελμα. Με κάλεσαν στην Ακαδημία και τα υπόλοιπα… είναι το παρόν», τονίζει.

 

Ενας Ελληνας αστυνομικός με κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», μεταξύ των ασθενούντων αστυνομικών είναι κι ένας ομογενής, ο οποίος όμως δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί. Οι ομογενείς αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή διασύνδεση και επικοινωνία μέσω του συλλογικού οργάνου «Saint Paul’s», με την κ. Ταζέ να υπηρετεί στο Δ.Σ.

«Στο NYPD, μπορώ να πω ότι γνώρισα και μια δεύτερη οικογένεια, μέσω του ‘St. Paul’s’, όπου είμαι μέλος στο Δ.Σ. Ο Σύλλογος μάς υποστηρίζει σημαντικά και τα μέλη του έχουμε ένα παραπάνω κοινό από τους υπόλοιπους αστυνομικούς, που είναι η κουλτούρα και η θρησκεία. Συνεχίζουμε μαζί την μάχη», καταλήγει η κ. Ταζέ, που στέλνει μήνυμα στήριξης στην Ομογένεια.

«Μπορεί να χρειαστεί να μείνετε στο σπίτι για λίγο, όμως είμαστε όλοι μαζί στην ίδια μάχη. Οι Ελληνες είναι ένας δυνατός λαός, που έχει αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις και έχει καταφέρει πολλά. Με δύναμη ψυχής, θα την ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία».

Πηγή:  ekirikas.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis