Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 18/04/2015

Το βιβλίο: Βρισκόμαστε στα 1922 και η ατμόσφαιρα στο Λονδίνο είναι τεταμένη. Οι βετεράνοι βλέπουν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται, οι άνεργοι απαιτούν κοινωνική αλλαγή.  Σε ένα αριστοκρατικό σπίτι στα νότια της πόλης, όπου οι ιδιοκτήτριες αγωνίζονται να συνέλθουν από τις συντριπτικές απώλειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ζωή πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Η χήρα κυρία Ρέι και η κόρη της Φράνσις ―μια ανύπαντρη γυναίκα με ενδιαφέρον παρελθόν, που εξελίσσεται ολοταχώς σε γεροντοκόρη― υποχρεώνονται να δεχτούν στο σπίτι τους ενοικιαστές.

Η άφιξη της Λίλιαν και του Λέοναρντ Μπάρμπερ, ενός νεαρού ζευγαριού της μικροαστικής τάξης, φέρνει την αναπόφευκτη αναστάτωση: μουσική γραμμοφώνου, χρώμα, γέλιο... Οι ανοιχτές πόρτες προσφέρουν στη Φράνσις φευγαλέες ματιές στην καθημερινότητα των νεοφερμένων, ενώ οι σκάλες τής φαίνονται πιο πολυσύχναστες από ποτέ.

Κι ενώ εκείνη και η Λίλιαν συνδέονται με μια απροσδόκητη φιλία, οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν. Μυστικά αποκαλύπτονται, επικίνδυνες επιθυμίες ομολογούνται, κι όπως όλα δείχνουν, ακόμα και οι πιο άχρωμες ζωές μπορούν να εκραγούν σε βεγγαλικά πάθους και δράματος.

Η συγγραφέας: H Σάρα Γουότερς, καταξιωμένη, πολυβραβευμένη και δημιουργός παγκόσμιων μπεστ σέλερ, έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα: Tipping the Velvet (Χείλη σαν Βελούδο), 1998, Affinity, 1999, Fingersmith (Η Κλέφτρα), 2002, The Night Watch (Ξαγρυπνώντας), 2006, και The Little Stranger (Ανήλικος Επισκέπτης), 2009.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis