Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 13/01/2019

Έπαινο σε Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό κέρδισε Αγρινιώτισσα Αστυνομικός

Μια καλλιτεχνική φλέβα στα σπλάχνα της Αστυνομίας Ακαρνανίας

Μέσα από χιλιάδες συμμετοχές η Ολυμπία Κανιώτη έκανε την διαφορά για τα τοπικά δεδομένα δείχνοντας παράλληλα και το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας 

Το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά μέσα από την έμπνευση και την «πένα» της αστυνομικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Ολυμπίας Κανιώτη, η οποία διακρίθηκε με έπαινο στον 18ο Ετήσιο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό, ο οποίος είχε  θέμα: «Στις φλέβες της ελπίδας, κεντρίζει η αισιοδοξία» που διοργανώθηκε από το περιοδικό λόγου, τέχνης και πολιτισμού «Κελαινώ».

Η Ανθυπαστυνόμος από το Αγρίνιο έχει σημειώσει και άλλες επιτυχίες, καθώς δίστιχο της επιλέχθηκε σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κλικ στις λέξεις» που διοργάνωσε το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το Ράφι της Αγάπης», στην Θεσσαλονίκη από 9/3/2018 έως 17/3/2018!

Η απονομή του επαίνου της πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2018 στην  αίθουσα Μιχαήλα Αβέρωφ της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα.

Το ιδιαίτερο ποίημα που απέσπασε έπαινο σε Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό φέρει τον τίτλο: «Γλυκιά Μορφή» και είναι το ακόλουθο:

Από τα όμορφά σου λόγια αντλώ την ελπίδα.

Με το χαμόγελό σου γελώ στη ζωή.

Στα μάτια σου βλέπω όσα δεν είδα.

Στη γλυκιά όψη, την καλή σου ψυχή.

Το γαλάζιο του ουρανού

μου θυμίζει τη θάλασσά σου

κι η ευωδία των ρόδων το άρωμά σου.

Ο ήχος των κυμάτων μελωδία στ’ αυτιά μου.

Η σκέψη της θάλασσας ηρεμεί την καρδιά μου.

Στο φως του φεγγαριού, στοργή μιας αγκαλιάς,

ανάμνηση ζωής κάθε μας βραδιάς!

Απόψε φυσάει τ’ αγέρι απαλό

και η μορφή σου κλέβει το μυαλό.

Μια καινούργια μέρα αρχίζει,

απέραντη χαρά με πλημμυρίζει

καθώς σε νιώθω τόσο κοντά μου,

να κυριαρχείς στην καρδιά μου.

Η Ολυμπία Κανιώτη γεννήθηκε το 1983 στο Αγρίνιο, είναι αστυνομικός και υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας με το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Το 2010 αποφοίτησε από τη σχολή Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ψυχολογίας). Η κ. Κανιώτη κατέχει πτυχίο Αγγλικών, Πληροφορικής και πιστοποιήσεις από το Υπουργείο Παιδείας στα Αγγλικά, Προχωρημένα θέματα Υπολογιστών και γνώσης Ποντιακής Διαλέκτου. Ποιήματά της  έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Κέφαλος, Κελαινώ και Επύλλιον) καθώς και στις ποιητικές συλλογές (Κρυφό Σημειωματάριο Των Ποιητών/τεύχος 2ο και Ονειρικές Διαβαθμίσεις – Ποιητικό ημερολόγιο 2019 των εκδόσεων Πνοές λόγου και τέχνης).

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

olimpia-kanioti (1)

olimpia-kanioti (2)

olimpia-kanioti (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis