Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 08/05/2016

Το πρωί της 29ης Μαΐου του 2015, στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ χτυπάει συναγερμός. Οι άνδρες της μονάδας ειδοποιούνται να πάρουν πλήρη εξάρτυση και βαρύ οπλισμό. Λίγα λεπτά αργότερα έχουν μπει στα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και μεταφέρονται κάτω από άκρα μυστικότητα προς τον Βόλο.

Προσγειώνονται σε μία απομακρυσμένη περιοχή, κοντά στην πόλη της Αγχιάλου, λίγο έξω από τον Αλμυρό Βόλου. Εκεί τους περιμένουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, όπου τους ενημερώνουν ότι έχει βρεθεί το κρησφύγετο των επικίνδυνων «ληστών του Διστόμου».

Είναι μία άκρως επικίνδυνη αποστολή. Το σπίτι βρίσκεται σε λόφο και οι κακοποιοί μπορούν να δουν από μακριά όποιον πλησιάσει το κρησφύγετο. Ο διοικητής της ΕΚΑΜ αποφασίζει να εισβάλουν στη σομόν βίλα το μεσημέρι. Οταν δίνεται το σήμα, οι ΕΚΑΜίτες περικυκλώνουν μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι και αποκλείουν κάθε έξοδο διαφυγής. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετάει πάνω από τη βίλα και δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις των ληστών του Διστόμου.

Ο Σπύρος Δραβίλας προτιμά να βάλει τέλος στη ζωή του, αντί να παραδοθεί. Οι Τσιρώνης και Χριστοδούλου προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής. Οταν αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει, αρχίζουν τη διαπραγμάτευση για την παράδοσή τους. Ο διοικητής της ΕΚΑΜ τούς βεβαιώνει ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται και ύστερα από λίγο πραγματοποιείται η σύλληψή τους. Η σύλληψη των επικίνδυνων ληστών του Διστόμου και συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη είναι η πιο πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της επίλεκτης μονάδας.

Στο ενεργητικό τους έχουν πάρα πολλές, όμως δεν τις μαθαίνουμε όλες. Από τις πλέον γνωστές και δύσκολες επιχειρήσεις ήταν η καταδίωξη των 11 δραπετών των φυλακών Τρικάλων, όπου ο αρχηγός τους Μάριον Κόλα και οι συνεργοί του είχαν οργώσει την Ελλάδα, προσπαθώντας να διαφύγουν στην Αλβανία.

Διαβάστε περισότερα στο Έθνος

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis