Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:47 | 10/03/2015

Μικρές ιστορίες φόνων, που αυτό που σου ζητούν είναι «μια στιγμή σιγής, γι' αυτούς που σκότωσαν από έρωτα». Δεν θα μπείτε στην διαδικασία ν' αναρωτηθείτε ποιοι είναι οι δράστες, θα το ομολογήσουν από μόνοι τους. Εσείς θα γίνετε θεατές του δράματος, αφού η παράσταση είναι κάτι σαν τηλεοπτική εκπομπή, ένα riality δυστυχούντων ανθρώπων, που η οδύνη τους αυξάνει την θεαματικότητα του καναλιού.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Μια διάσημη τηλεπαρουσιάστρια που έβλεπε τα ποσοστά της ν' ανεβαίνουν, κάποια στιγμή κάνει το δικό της μοιραίο λάθος και βρίσκεται στην φυλακή. Εκεί καθώς έχει ν' αντιμετωπίσει τον κίτρινο τύπο, ανατρέχει στη δική της εκπομπή και σε όσους σκότωσαν από έρωτα.

Οι μικρές ιστορίες γίνονται μεγάλες καθώς αγγίζουν προβλήματα κοινωνικά. Γίνονται δικές μας μέσα από την αποτελεσματική σκηνοθεσία του Δ. Καρατζιά και τις δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών. που ανταποκρίνονται συγκινητικά στους πολλαπλούς τους ρόλους. Ιστορίες που οπλίζουν το χέρι είτε εν βρασμώ ψυχής, είτε εκ προμελέτης από ήρωες που δεν επιδιώκουν να τους νιώσουμε και να τους δικαιώσουμε παρά μόνο να τους ακούσουμε, όπως ακριβώς οι προσερχόμενοι και αμειβόμενοι θεατές σ' αυτές τις εκπομπές.

Ήρωες-χαρακτήρες καθημερινοί θύτες και θύματα της ζωής με χαμένα όνειρα και ελπίδες. Άνθρωποι με έλλειψη αυτοπεποίθησης που τους ρήμαξε η ερωτική ζήλια, άλλους η πορνεία, η αιμομιξία η σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα κι άλλους η ψυχασθένεια κι' η εξάρτηση από τα ναρκωτικά.



Οι ηθοποιοί - ήρωες της παράστασης καθώς σε κοιτούν κατάματα σου προξενούν σκέψεις. Αναρωτιέσαι ποιος είναι ο φονιάς, αυτός που όπλισε το χέρι του ή ο ηθικός αυτουργός αυτής της πράξης. Ταυτόχρονα βυθίζεσαι στην «τραγωδία των άλλων που ναρκώνει την δική σου». Αυτές οι ιστορίες εγκλημάτων με κίνητρο το ερωτικό πάθος είναι βασισμένες σ' αληθινά γεγονότα. Παρουσιάζονται σε διπλή διανομή, με δυο εκδοχές με διαφορετικό τέλος χωρίς να χάνουν κάτι από το κοινό τους ύφος και την εσωτερική πάλη των ηρώων. Μια παράσταση μ' ενδιαφέρον.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Παναγιώτης Μπρατάκος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική / Τραγούδια παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης
Στίχοι τραγουδιών: Παναγιώτης Μπρατάκος-Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Αξεσουάρ: Λία Μπάρμα
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Φωτογραφίες παράστασης: Τάσος Σκλαβούνος (Studio Μελενίκου 31)
Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Παραγωγή: Vault

Παίζουν:
Σαββατοκύριακο: Μυρτώ Γκόνη, Τζένη Διαγούπη, Πολ Ζαχαριάδης, Βάνα Παρθενιάδου, Γιάννης Ράμος, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Δώρα Χρυσικού, Στέλιος Ψαρουδάκης.
Δευτέρα-Τρίτη: Νίκος Γκέλια, Τζένη Διαγούπη, Γιάννης Καραούλης, Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Ιωάννα Πηλιχού, Ζώγια Σεβαστιανού, Γιώργος Σεϊταρίδης.

Ημέρες παραστάσεων:
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 18:00
Δευτέρα: 21:00
Τρίτη: 21:00

Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ))
Ειδική τιμή για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν και τις δύο εκδοχές: 20 ευρώ

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870 (για τηλεφωνικές κρατήσεις
11:00-14:00 και 17:00 -21:00)
email: [email protected]
http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis