Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:43 | 23/04/2017

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μέγιστες τιμές, αλλά το βροχερό σκηνικό θα συνεχιστεί και την Κυριακή σε αρκετές περιοχές.

Στην ανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες μπόρες στα βόρεια. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών υπάρχει στα βόρεια ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί, στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

 

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Οι  σποραδικοί όμβροι με ύφεση των φαινόμενων από το βράδυ. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά στο ιόνιο αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νότιο ιόνιο 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. στη ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της στερεάς και της Θεσσαλίας με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική κρητη, όπου υπάρχει πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών νωρίς το πρωί.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα εξασθενίσουν, ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα εξασθενίσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis