Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:27 | 20/04/2016

«Σας ενοχλεί αυτή η συζήτηση για την ασφάλεια» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στη συζήτηση για την ασφάλεια και υπογράμμισε:« Δεν θέλω να μετατρέψω την Ελλάδα σε αστυνομοκρατούμενο κράτος, αλλά δεν θα δεχτώ χώρα-ξέφραγο αμπέλι».

«Κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία» επεσήμανε και ανέφερε: «Η ελευθερία κάθε πολίτη σταματά εκεί που αρχίζει του άλλου και τα όρια τα καθορίζει ο νόμος». Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένοπλη πορεία αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια και αναρωτήθηκε αν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ακόμη σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Είπε ότι δεν απέχει η βαριοπούλα να γίνει ένα καλάσνικοφ ή μία μολότοφ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως: «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας» και υπογράμμισε ότι: «Διαδηλώσεις των 50 ατόμων έκλειναν όποτε ήθελαν τους δρόμους».

«Η κυβέρνηση σας έχει σύγχυση στα ζητήματα αυτά. Έχετε μια αμφιλεγόμενη στάση στο θέμα της ασφάλειας», επεσήμανε.

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την ασφάλεια και το προσφυγικό, την οποία προκάλεσε.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε:«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».

Ανέφερε πως «η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε ιδεολογικό πρόσημο»« και πρόσθεσε πως «οι προπηλακισμοί ήταν της μόδας, δήθεν αγανακτισμένοι που έστηναν κρεμάλες και βρίσκονται εδώ στη Βουλή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη 17χρονη που έχασε τη ζωή της στο Ελληνικό χθες και διάβασε μέρος της επιστολής των πέντε δημάρχων της περιοχής.

«Πηγαίνετε μια βόλτα στο Ελληνικό και την Ειδομένη να δείτε που έχει πνιγεί ο ανθρωπισμός της αριστεράς. Οι αλληλέγγυοι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία όταν μιλούν με τους πρόσφυγες, από ότι το κράτος» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει η αίσθηση ότι τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου και όσα γίνονται εντός των καταυλισμών θα μεταφερθούν εκτός.

 

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis