Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:13 | 25/11/2014

Το ένα από τα δύο καλάσνικοφ που έχει στο «οπλοστάσιό» του ο μακελάρης του Μικρολίμανου, χρησιμοποιήθηκε και σε αιματηρή ληστεία σε βάρος άνδρα από την Αίγυπτο στην Ομόνοια τον περασμένο Σεπτέμβριο, με λεία μια σακούλα με… φαγητό!

Το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιήθηκε και αργότερα εναντίον του μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου σκοτώθηκε ο 44χρονος θαμώνας και στο καφενείο του Αγ. Παντελεήμονα. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν ότι ο 31χρονος, και στην περίπτωση του Μεταξουργείου, βρισκόταν στο κατάστημα πριν την δολοφονική επίθεσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ήθελε και πάλι να πάρει μαζί του μία από τις χορεύτριες από την Αλβανία, αλλά του το είχε αρνηθεί ο ομοεθνής υπεύθυνος του καταστήματος. Ο δράστης επέστρεψε με τον συνεργό του έχοντας ως στόχο τον υπεύθυνο, που είχε φύγει λίγο νωρίτερα, ωστόσο εξαιτίας του αλκοόλ, ενδεχομένως και της χρήσης κοκαΐνης, πέρασε τον 44χρονο ως εκείνον που ήθελε να πλήξει.

Στην ληστεία του Αιγύπτιου στην Ομόνοια, φαίνεται να γνώριζε ότι μετέφερε χρήματα. Το θύμα της επίθεσης κρατούσε δύο σακούλες. Η μία περιείχε 12.000 ευρώ και η άλλη το φαγητό του. Ο δράστης απείλησε με το καλάσνικοφ το θύμα, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι, αλλά πάνω στον πανικό του άρπαξε την σακούλα με το φαγητό και όχι εκείνη με τα χρήματα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι δράστης της ληστείας είναι ο Arber Bako.

DNA συνεργών

Το «νοικιασμένο» αυτοκίνητο με το οποίο έφυγε μετά το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο, αναζητούν οι διωκτικές αρχές,προβαίνοντας σε εκτεταμένες έρευνες εταιρειών ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχήςέχουν εντοπίσει 3-4 αυτοκίνητα που φεύγουν το κρίσιμο χρονικό διάστημα κοντά από το μπαρ. Ένα από αυτά επίσης τζιπ σκούρου χρώματος συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά να χρησιμοποιείται από τον 31χρονο Arber Bako. Με φωτογραφίες του καταζητούμενου και ύποπτων οχημάτων αναζητούν την επαφή του με κάποια από τις εταιρείες ενοικιάσεως. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τις εταιρείες από τις οποίες είχε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο μάρκας Volvo και το μαύρο τζιπ Ford Maverick, και τώρα αναζητούν την τελευταία.

Αντίστοιχες φωτογραφίες έχουν δοθεί σε αστυνομικές, λιμενικές και τελωνειακές αρχές με σκοπό τον τυχόν εντοπισμό του σε διόδια, αεροδρόμια, λιμάνια και στα σύνορα της χώρας, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι σε θέση να γνωρίζουν πως ο 31χρονος μακελάρης δεν έχει απομακρυνθεί από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στο μεταξύ αποκαλύπτεται ότι το μαύρο τζιπ είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, πριν το μακελειό του Μικρολίμανου, σε περιοχή του Γαλατσίου, και είχε στηθεί ηλεκτρονική και ανθρώπινη «ενέδρα» για την πιθανή προσέγγιση του 31χρονου μανιακού δολοφόνου, ο οποίος ποτέ δεν εμφανίστηκε. Το συγκεκριμένο όχημα έχει μεταφερθεί στον ειδικό θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο Γουδί, όπου ερευνάται για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων των τουλάχιστον δύο συνεργών του. Οι πρώτες πληροφορίες που προέρχονται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο και «πλούτο» ευρημάτων. Το ίδιο τζιπ είχε χρησιμοποιηθεί από τον 31χρονο στο περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από μπαρ στην οδό Μιχαλακοπούλου, όταν του αρνήθηκαν να πάρει μαζί του μία χορεύτρια και στην δολοφονική επίθεση στο μπαρ του Μεταξουργείου, όπου σκότωσε τον 44χρονο θαμώνα.

«Ξέχασε το κινητό στον βουλευτή» 

Ο 31χρονος, σύμφωνα με συγγενείς του που βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι γόνος οικογένειας με υψηλή κοινωνική θέση στην Αλβανία, ενώ ο θείος του είναι αξιωματικός της αστυνομίας. Από το 2000 ζούσε στην Μυτιλήνη, όταν για πρώτη φορά συνελήφθη το 2007 για διακίνηση μικροποσότητας χασίς. Τον Νοέμβριο του 2008 είχε εισβάλει μαζί με συνεργό του στο σπίτι του πρώην βουλευτή της Ν.Δ και τώρα στελέχους των ΑΝ.ΕΛ, Γιάννη Γιαννέλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού τράπηκαν σε φυγή, ενώ την ίδια νύχτα είχαν εισβάλει σε δύο ακόμη σπίτια, ενός συνταξιούχου της ΔΕΗ και μία γυναίκας αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό. Στην εισβολή τους στο σπίτι του βουλευτή κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους πηδώντας την μάνδρα, έπεσε το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δραστών.

Αυτό το κινητό, οδήγησε στη σύλληψή του μαζί με δύο συνεργούς του, στις 2 Ιανουαρίου 2009 κατηγορούμενοι για διακεκεκριμένες διαρρήξεις- κλοπές. Πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 χρόνων φυλάκισης, ενώ δεν είχαν εμφανιστεί στο εφετείο. Ο συνεργός του μένει ακόμη στην πόλη της Μυτιλήνης, όπως και μία κοπέλα με την οποία διατηρούσε δεσμό εκείνη την εποχή, και αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν. Το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του το εξέτισε στον Κορυδαλλό και στις φυλακές Χανίων, ενώ τελικώς αποφυλακίσθηκε από το Μαλανδρίνο, τον περασμένο Αύγουστο, με περιοριστικούς όρους. Μετά την αποφυλάκισή του έδωσε τρεις φορές παρόν -ως όφειλε- στιςαστυνομικές υπηρεσίες των Χανίων όπου είχε δηλώσει τόπο διαμονής του σπίτι ξαδέρφου του. Η τελευταία ήταν στις 15 Οκτωβρίου. Η επόμενη παρουσία του ήταν την 1η Νοεμβρίου, όμως δεν εμφανίσθηκε αφού την προηγούμενη μέρα είχε σκοτώσει τον 44χρονο στο Μεταξουργείο.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis