Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 17/05/2017

Εμφανή θα κάνουν την παρουσία τους, στον Λαγανά, το αμέσως επόμενο διάστημα, μικτά συνεργεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. 

Η κατάσταση είναι ακόμη απόλυτα ήρεμη, με εξαίρεση μικροπεριστατικά όπως αυτό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά από μαρτυρίες για ένα σύντομο και ήσσονος σημασίας επεισόδιο στην περιοχή του Λαγανά και για το οποίο η Αστυνομία προχώρησε σε μικρό αριθμό προσαγωγών.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, Τριαντάφυλλο Πανώριο, από εδώ και στο εξής και καθώς γύρω στις 20 Μαΐου αναμένονται πολυάριθμα γκρουπ νεαρών από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και άλλες χώρες, και η Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή.


Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν να διενεργούνται εντός αυτής της εβδομάδας, σταδιακά και αναμένεται να ενταθούν καθώς προχωρά η τουριστική σεζόν. Με δεδομένη άλλωστε φέτος και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, η επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί είναι πολύ πιο επισταμένη.

Η επίσημη εντολή δεν έχει ακόμη καταφθάσει στο νησί αλλά το «λουκέτο» είναι απόλυτα βέβαιο και αναπόφευκτο γεγονός. «Το Τμήμα αυτό θα κλείσει σίγουρα, εκτός κι αν συμβεί κάτι πρωτοφανές και απίθανο. Μόνο αυτό μπορεί να εμποδίσει την κατάργηση του Τμήματος Λαγανά», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πανώριος.

Επεσήμανε άλλωστε ότι στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ σε πανελλαδικό επίπεδο, πολλά είναι τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, ανά τη χώρα, που θα καταργηθούν ή που θα συγχωνευτούν με άλλα. «Δεν έχει προκύψει κάποια αλλαγή πάνω σε αυτό. Εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι και, ακόμη και αν μας δώσουν οδηγία για κλείσιμο σε 5 ημέρες, θα είμαστε έτοιμοι για την εκκένωση και τη μεταφορά του Τμήματος», εξηγεί ο κ. Πανώριος. Ωστόσο, απέφυγε να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία (είχαν ακουστεί αρκετές), καθώς ακόμη δεν έχει φτάσει στην Αστυνομική Διεύθυνση η σχετική διαταγή. 

imerazante.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis