Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 27/01/2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ( ΠΡΩΗΝ Σ/Φ , Ε/Φ ) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ

ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με το τελευταίο νόμο 4472/2017, που ψηφίστηκε στις 18 Μαΐου 2017, δημιουργήθηκαν αστυνομικοί τεσσάρων κατηγοριών με τους αστυνομικούς που προέρχονται από τους Συνοριακούς Φύλακες και τους Ειδικούς Φρουρούς να είναι οι πλέον αδικημένοι καθώς ο νόμος τους κατατάσσει στην Γ’ Κατηγορία, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό σοβαρές μειώσεις στους μισθούς μας, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σημαντικά εις βάρος του οικογενειακού μας εισοδήματος

Παράλληλα, δημιουργούνται ανισότητες στο Σώμα, με αυτήν την κατάταξη διότι ομοιόβαθμοι Αστυνομικοί που προέρχονται από μη παραγωγικές σχολές εντάσσονται στη Β΄ Κατηγορία.

Όπως γνωρίζετε, οι πρώην Συνοριακοί Φύλακες και Ειδικοί Φρουροί με τον νόμο 3686/08 άρθρο 13 ονομάζονται αστυφύλακες με τη συμπλήρωση οχτώ ετών υπηρεσίας.

Έχουν τα ίδια δικαιώματα, υποχρεώσεις και γενικά αστυνομικά καθήκοντα με το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό για τα οποία έχουν λάβει και την ανάλογη εκπαίδευση.

Για αυτούς τους λόγους και στελεχώνουν επιτυχώς εδώ και αρκετά χρόνια όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ..

Επίσης συνιστά παράφορη καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων αυτή η άνιση μεταχείριση του προσωπικού καθώς στο Σύνταγμα στο Άρθρο 22 παρ. 1 ρητά αναφέρεται ότι:

«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»

Με το νόμο που ψηφίστηκε τιμωρούνται όλοι οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και πολύ περισσότερο οι προερχόμενοι από Σ/Φ και Ε/Φ που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο καθώς παραμένουν μισθολογικά στάσιμοι και με απώλεια εισοδήματος.

Διαιρείται το προσωπικό σε κατηγορίες δημιουργώντας αισθήματα αδικίας μεταξύ συναδέλφων με άμεση συνέπεια την περαιτέρω φτωχοποίηση και την απώλεια του ηθικού.

Καίτοι έχουμε διανύσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα από την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου και αρκετά χρόνια από την ονομασία μας σε αστυφύλακες, παρατηρούμε ότι τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς που προέρχονται από Σ/Φ και Ε/Φ, αντιμετωπίζονται από το συνδικάτο με «χαλαρή» διάθεση, γεγονός που μας προβληματίζει και μας δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο εξυπηρετούνται τα δίκαια των συναδέλφων μας.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε της λογικής του «διαίρει και βασίλευε».

Είμαστε μέλη της ΠΟΑΣΥ και απαιτούμε ίση μεταχείριση σε όλους τους τομείς με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας.

Επειδή καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από συναδέλφους μας οι οποίοι περιμένουν από την Ομοσπονδία μας ουσιαστικές κινήσεις που στόχο θα έχουν την αποκατάσταση των αδικιών.

Επειδή σήμερα στις τάξεις της ΠΟΑΣΥ είναι εγγεγραμμένοι οι περισσότεροι αστυνομικοί που προέρχονται από Σ/Φ και Ε/Φ, παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε ως θέματα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δ/Σ της Ομοσπονδίας τις παρακάτω επισημάνσεις μας:

Α) Προτίθεται η ΠΟΑΣΥ να διεκδικήσει από την Πολιτική Ηγεσία την μισθολογική εξομοίωση του προσωπικού εντάσσοντας τους Αστυνομικούς προερχόμενους από Σ/Φ και Ε/Φ στη Β’ Κατηγορία; Ποια είναι η επίσημη θέση της σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων;

Β) Παράλληλα με αυτήν την διεκδίκηση, ποια είναι η άποψη του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας μας σχετικά με την κατάθεση αγωγής ( εκτός από την προσφυγή στο ΣΤΕ που κατατέθηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο μαζί με την ΠΟΑΞΙΑ) προκειμένου να διεκδικήσουμε την μισθολογική μας εξομοίωση με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας;

Παρακαλούμε όπως συζητηθεί το θέμα στο επόμενο συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας και ενημερώσετε σχετικά με τις αποφάσεις του Δ.Σ τους συναδέλφους.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

1) ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ( Σ.Ε.Α Υ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ )

2) ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ( Ε.Α.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ)

3) ΔΙΒΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( Ε.Α.Υ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

4) ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ( Ε.Α.Υ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

5) ΚΑΝΔΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ( Ε.Α.Υ ΞΑΝΘΗΣ)

6) ΚΛΕΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( Ε.Α.Υ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ )

7) ΜΑΖΝΕΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ( Ε.Α.Υ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

8) ΠΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ( Ε.Α.Υ ΠΕΛΛΑΣ)

9) ΡΙΣΤΑΝΗ ΕΛΕΝΗ ( Ε.Α.Υ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

10) ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Ε.Α.Υ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

11) ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( Σ.Ε.Α.Υ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ )

12) ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ( Ε.Α.Υ ΦΛΩΡΙΝΑΣ )

13) ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΕΡΩΡΓΙΟΣ ( Ε.Α.Υ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis