Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 19/05/2017

 Οι ανατροπές που έφεραν τα νέα μέτρα στα ειδικά μισθολόγια άναψαν φωτιές και έτσι η κυβέρνηση με πυροσβεστικά μέτρα της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής προσπαθεί να μειώσει κάπως τις απώλειες.

Στα ειδικά μισθολόγια με τροπολογία διατηρούνται σε ισχύ και αυξάνονται μια σειρά από επιδόματα.

Σε ό,τι αφορά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνεται η πρόβλεψη για ειδική αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, που ίσχυε μόνο για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Η αποζημίωση ανέρχεται στα 2,77 ευρώ ανά ώρα.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας προβλέπεται χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου της τάξης των 100 ευρώ το οποίο δεν περιλαμβάνεται στον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία στην Βουλή, είπε ότι με την παρούσα συμφωνία για πρώτη φορά η χώρα παίρνει δόση για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά από δύο χρόνια, ενώ επίσης, για πρώτη φορά υπάρχουν αντίμετρα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συνεχάρη την διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, διότι «παρά την τεράστια πίεση των δανειστών και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», τελικά θα δοθεί ως ένα μέρος της οφειλόμενης αποκατάστασης, το ποσό των 19,5 εκ. ευρώ στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς το ποσό αυτό να επιβαρύνει το υπουργείο Οικονομικών και τον Προϋπολογισμό.

Είπε ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε βάθος 4ετίας, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι για πρώτη φορά θα δοθεί επίδομα παραμεθορίου ύψους 100 ευρώ, το οποίο αφορά 12.000 στελέχη των ΕΔ, ενώ ομοίως για πρώτη φορά θα δοθούν «νυχτερινά».
Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίες «με πλήρη διαφάνεια, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει τίποτα», εξασφαλίζεται η βαθμιαία κάλυψη των αναγκών των στελεχών των ΕΔ για κατοικίες και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο επαναφοράς αποστράτων οι οποίοι «έμεναν στα γραφεία και έπαιρναν επιδόματα επικινδυνότητας».

Αναφέρθηκε επίσης στην συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, στο πλαίσιο της οποίας επιχειρείται η αναμόρφωση του μισθολογίου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επέκρινε τον «κομματικό συνδικαλισμό που έχει πρυτανεύσει στα Σώματα Ασφαλείας» και συνεχάρη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα που «παρά την κόντρα των συνδικαλιστών» εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια.

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis